Α΄ Πανελλήνιος Έπαινος Ποίησης!

Τον Α΄ Έπαινο Ποίησης στον 23ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό κατέλαβε η μαθήτρια της γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη Τσοτρίδου Χ. με το ποίημά της ‘Ανατομία (τόμος πρώτος ψυχοσωματικά)’. Τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό διοργάνωσεη Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) για το σχολικό έτος 2021-2022 στις κατηγορίες: Ποίηση και Διήγημα για όλα τα Ελληνικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η μαθήτριά μας μέσα από την ποιητική της δημιουργία αποτυπώνει συναισθήματα και εσωτερικές αναζητήσεις της εφηβικής ηλικίας με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Πληγές της ψυχής σημαδεύουν και βασανίζουν το σώμα που αγωνίζεται να αντιταχθεί στις καθημερινές αντιξοότητες της προσωπικής και οικογενειακής ζωής.

Άλλωστε αυτό επιτάσσει η ποίηση: κατάθεση ψυχής με λογοτεχνική ματιά  που υψώνει τον νέο σε δημιουργό και τον ταξιδεύει με τη Φαντασία και τον Λόγο στη μαγική χώρα της Τέχνης. 

Πιστεύοντας στην αξία της ποίησης, τα Εκπαιδευτήρια  Φρυγανιώτη ενθαρρύνουν  και στηρίζουν κάθε προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών μας να εκφράσουν τις ανησυχίες τους με ποιητικό λόγο που αντιτάσσεται στον ορθολογισμό της εποχής μας και δίνει φτερά στα όνειρά τους.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας!

Ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στη μελλοντική της πορεία!

Ας ταξιδεύει στο όνειρο…!