Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αποφοιτούν «κάνοντας τις αναμνήσεις να μη σβήνουν ποτέ!»

Η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης κάθε καλοκαίρι δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς. Χρωματίζει με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης τόσο τους διδάσκοντες, όσο και τους διδασκομένους και τους συγγενείς τους. 

Η γιορτή έλαβε χώρα στην Αίθουσα Θέατρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ψάχνοντας τις λέξεις αποχαιρετισμού βρήκαν τις πιο ωραίες εικόνες τις πιο ωραίες σκέψεις που συνέβησαν, σημαδεύοντας την πορεία τους. Με πολλή αγάπη λοιπόν και με οδηγό τις αναμνήσεις από όλα τα χρόνια της φοίτησής τους στο Δημοτικό τιμήσαμε τους μαθητές μας λίγο πριν περάσουν το κατώφλι του Γυμνασίου. Με συγκίνηση αφήσαμε το χέρι τους που κρατούσαμε έξι ολόκληρα χρόνια διακριτικά, μιλώντας για αξίες που θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Η διαδρομή τους ήταν ένα γοητευτικό ταξίδι στη γνώση. Το κάθε ταξίδι τους ήταν μαγευτικό, περιπετειώδες, συγκινητικό, αστείο, και φυσικά αγαπημένο. 

Μια συναρπαστική διαδρομή γεμάτη αγωνίες, προσπάθειες, όνειρα, στόχους, δράσεις, εμπειρίες, εκδρομές, παιχνίδια, χαμόγελα, κρυμμένα μυστικά και τέλος αναμνήσεις! Να λοιπόν τι σημαίνει Σχολείο! Να λοιπόν τι σημαίνει Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη!

Τα παιδιά μας βουτώντας στην παλέτα των χρωμάτων και των συναισθημάτων προσπάθησαν να τονίσουν την αξία των στιγμών που έζησαν και με χαρά τις ανέδειξαν στην μουσική παράσταση «διατηρώντας ζωντανές τις αναμνήσεις μας». Εκεί ανέσυραν μνήμες από τα μαθητικά τους χρόνια, από τις εκδρομές τους, τα μαθητικά συνέδρια και οραματιζόμενοι το μέλλον τους. Η παράσταση έκλεισε με το υπέροχο τραγούδι «Τα καλύτερα χρόνια» σε κλίμα έντονης συγκίνησης. Τέλος μαθητές γονείς και δάσκαλοι απόλαυσαν τις λιχουδιές του μπουφέ.

Κλείνοντας ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή ξεκούραση, καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία στους νέους τους ορίζοντες!!

 Δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση της αποφοίτησης εδώ