2ο Πανελλήνιο Βραβείο Bravo Schools 2022 για το Frecar στην κατηγορία «Μαθητικές Δημιουργίες»!!!

Θερμά Συγχαρητήρια στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας Οικονόμου Α., Οικονόμου Σ. και Τάτσικα Μ., αλλά και στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη,  για το 2ο Πανελλήνιο βραβείο που απέσπασαν για το Σχολείο μας, με τη μαθητική δημιουργία: «Τα αυτόνομα ηλεκτρικά - ηλιακά αυτοκίνητα στους έξυπνους δρόμους» σε σχέση με τον 7ο Παγκόσμιο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης «Φθηνή και καθαρή ενέργεια», με υπεύθυνους καθηγητές τους Φυσικούς των Εκπαιδευτηρίων μας  κ. Ν. Λύσσα και κα. Ε. Παπαδοπούλου.

Οι μαθητές συμμετείχαν στο διαγωνισμό με το βίντεο «FreCar» και βραβεύθηκαν ως μία από τις δώδεκα καλύτερες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, ανάμεσα σε 351 σχολεία, με τις 650 σχολικές προτάσεις και με τη συμμετοχή 20.229 μαθητών και περισσοτέρων από 32.000 ενεργών πολιτών στον πέμπτο χρόνο διοργάνωσης του Bravo Schools, ενός θεσμού που προωθεί την εκπαίδευση και ενημέρωση για τους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις εργασίες που αναπτύσσονται στη σχολική κοινότητα.

Με τη βράβευση αυτή  το σχολείο εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων In Action SDGs Schools Club και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί γίνονται πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Στο Διαγωνισμό παρουσιάστηκαν εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα, μαθητικές δημιουργίες και δράσεις συνεργασίας, από 20.229 μαθητές, ενώ 32.000 ενεργοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στα μηνύματα των παιδιών και συμμετείχαν στην ανοιχτή ψηφοφορία των κατατιθέμενων εργασιών.