Αναβιώνοντας τις «Αλησμόνητες Πατρίδες» στην πολιτιστική εκδήλωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης

   Οι μαθητές της Στ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας έδωσαν το παρόν ως χορηγοί σε εκδήλωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Μονή Λαζαριστών.

   Με την ομοιόμορφη παρουσία τους στα μουσικά δρώμενα απέδειξαν ότι ελληνικός  πολιτισμός αποτελεί πηγή έμπνευσης, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία του και με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα σ’ αυτήν. Οι ημέρες μνήμης από την καταστροφή της Σμύρνης οδήγησαν στην κοινή διαπίστωση ότι ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας δεν έπαψε να προσφέρει στον πολιτισμό. Η Σμύρνη αποτελεί αναπόσπαστο  κομμάτι της ιστορίας μας και της ελληνικότητας μας. Μια Σμύρνη περίκαλλη και χιλιοτραγουδισμένη. Ξύπνησαν λοιπόν μνήμες του παρελθόντος ερμηνεύοντας τραγούδια της εποχής και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα τόσο των γονιών και των δασκάλων τους, όσο και των παρευρισκομένων! Όλα αυτά βέβαια με την καθοδήγηση και προετοιμασία των εξαίρετων συναδέλφων, της γυμνάστριας κ. Ρ. Λάμπογλου και της καθηγήτριας μουσικής κ. Β. Χατζηαλεξίου που είχε και την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης. Ήταν ένα μικρό δείγμα ενός συνολικού Project για τις ‘Αλησμόνητες Πατρίδες’, την ιδέα και τον σχεδιασμό του οποίου εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε οι δάσκαλοι της Στ΄τάξης, κ. Κ. Τερζανίδης σε συνεργασία με τον κ. Ν. Φιλαράκο.  Με εγκωμιαστικά σχόλια τους συνεχάρη και ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Αθ. Φροσύνης.

   Σημειολογικά η 6η Ιουνίου ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή ημέρα για το Σχολείο μας, καθώς τα παιδιά πέρασαν ευχάριστα και τα χαρούμενα πρόσωπά τους αποτέλεσαν την τρανή απόδειξη της επιτυχημένης συμμετοχής τους. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια καθώς έδειξαν πόσο σοβαρά παίρνουν το ρόλο τους σε κάθε εκδήλωση, κάνοντας μας όλους υπερήφανους!