Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας μέσα σε ένα Μουσείο!

Στο πλαίσιο της Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για να ανακαλύψουν την Ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας.

Κατά την ξενάγησή τους στις αίθουσες του Μουσείου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Μακεδόνων, αγγεία, κοσμήματα, νομίσματα, όπλα, μουσικά όργανα και πολλά άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης κέντρισαν το ενδιαφέρον των παιδιών τα οποία εξέφρασαν τις απορίες τους και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη ζωή στην Αρχαία Ελλάδα.

Οι επιβλητικές μορφές των αγαλμάτων, τα μοναδικά ψηφιδωτά και τα αριστουργήματα από χρυσό και ασήμι προκάλεσαν το θαυμασμό των μικρών μαθητών. Με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο "οι μικροί αρχαιολόγοι" μέσα από τη ζωγραφική με μία πλούσια παλέτα χρωμάτων, αλλά και με τη Γλυπτική Τέχνη, χρησιμοποιώντας τον πηλό, εκφράστηκαν δημιουργικά και προσπάθησαν ν΄ αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Όλα αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα ασύλληπτης ομορφιάς, με τον περίτεχνο τρόπο δημιουργίας πρόσφεραν στα παιδιά έναν πλούτο συναισθημάτων, θαυμασμού και περηφάνειας για τον Ελληνικό πολιτισμό και την καταγωγή μας!