Η μουσική φωτίζει την ιστορία…

Το Β΄ Βραβείο  στον  Μαθητικό  Διαγωνισμό  Πρωτότυπης Μουσικής  Σύνθεσης έλαβε ο μαθητής της β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη  Μπουλούσης Θ. με τη μουσική του δημιουργία «Χαμένη Πατρίς». Πρόκειται για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης και Δημιουργίας για εφήβους Λυκείου που διοργάνωσε, στο πλαίσιο των Ευγενείων 2022, το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως   Νέας  Κρήνης  και  Καλαμαριάς,  για  το  σχολικό  έτος 2021-2022, με θέμα: «Χαίρε Μικρασία – εκατό χρόνια ξεριζωμού από τα ματωμένα χώματα».

Ο μαθητής μας υψώνει μέσα από τη  μουσική του σύνθεση το δικό του ΄΄Χαίρε΄΄ στη Μικρασία. Αποδίδει με την καλλιτεχνική του δημιουργία φόρο τιμής στην ιστορία του Προσφυγικού Ελληνισμού και στους ανθρώπους του, που βασανίστηκαν, που σφράγισαν με το θάνατό τους τα πεδία των μαχών, που εγκατέλειψαν τις πατρογονικές τους εστίες και ωστόσο βρήκαν τη δύναμη να οραματιστούν μια νέα ζωή.

Μέσα από τις νότες του ξεδιπλώνει με ένταση και πάθος την αγωνία, τον φόβο, τον τρόμο, τον σπαραγμό των ξενιτεμένων και την  οδύνη της σφαγής, που στιγματίζει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Στην μουσική του δημιουργία εκεί που το σώμα συναντά το θάνατο, η ψυχή φτερουγίζει  στην αθανασία και γεννιέται ένα φως ελπίδας. Γιατί ο πολιτισμός είναι ένα μέγεθος που δεν φυλακίζεται, δεν μπορεί να χαθεί, όπως δεν μπορεί να φυλακιστεί και να χαθεί το φως,  παρά μόνο όταν χαθεί αυτός ο κόσμος.

 Τα Εκπαιδευτήρια  Φρυγανιώτη  ενθαρρύνουν και στηρίζουν τις  προσπάθειες των μαθητών μας  να εκφραστούν  δημιουργικά και  να αφήσουν το  καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα! 

Συγχαίρουμε τον πολυτάλαντο μαθητή μας και του ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίζει με έμπνευση και επιτυχία τη  μουσική του πορεία!