Εξερευνώντας τη Θεσσαλονίκη μας, το ζωντανό μουσείο ιστορία μας.

Τα Ιστορικά Μνημεία της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας στο πλαίσιο της Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Η ιστορία πολλών αιώνων ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια των παιδιών και ταξίδεψαν με τη φαντασία τους στην ¨παλιά¨ Θεσσαλονίκη.

Τα Κάστρα, τα Επταπύργιο, η Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα), η Ροτόντα και ο Λευκός Πύργος εντυπωσίασαν τα παιδιά με την ξεχωριστή και επιβλητική αρχιτεκτονική τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης μας, τον Άγιο Δημήτριο. Παρατήρησαν με ενδιαφέρον τα ψηφιδωτά, τις εικόνες και γενικότερα την αρχιτεκτονική του ναού. Ξεναγήθηκαν στην κρύπτη όπου υπήρξε η φυλακή και ο τάφος του Αγίου και προσκύνησαν με σεβασμό και δέος τη κάρα του.

Η βιωματική αυτή προσέγγιση των μνημείων της πόλης μας έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να παρατηρήσουν , να εξερευνήσουν, να προβληματιστούν αλλά και να εξερευνήσουν, να προβληματιστούν αλλά και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Ο συναρπαστικός αυτός εκπαιδευτικός ιστορικός περίπατος ολοκληρώθηκε με την Εικαστική Απόδοση των εντυπώσεων τους.

Η επαφή και γνωριμία των παιδιών με τα Ιστορικά Μνημεία του τόπου μας έδωσε αδιαμφισβήτητα τη δυνατότητα στα παιδιά να καλλιεργήσουν το σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά και να εκτιμήσουν τον πλούτο του Ελληνικού Πολιτισμού!