Ηλεκτρονική Εφημερίδα «Άνθρωπος και Ζώα». Η φετινή δράση σε συνεργασία με το Π.Ι.Π.Μ.!

Με έπαινο διακρίθηκε το Σχολείο μας και οι μαθητές μας και για τη φετινή πολιτιστική-περιβαλλοντική δράση στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας του με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών. Πιο συγκεκριμένα, εκπονήθηκε το πρόγραμμα: «Κιβωτός του Νώε. Μία σύγχρονη ιστορία».

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, Γουδεντζίκη Μ., Δελημόση Φ., Καρυώτη Θ., Νικάκη Ν., Οικονόμου Α., Σαρακλίδου-Καλπακίδου Ε., Σολδάτος Ο., Τζαμπάζης, Τσιφτσή Ε. και Χατζηλιάδου Χ., εκπόνησαν το πρόγραμμα σε τέσσερις φάσεις που υπογραμμίζουν τη σημασία του ανθρώπου στον πλανήτη ως προστάτη και ρυθμιστή. Η δράση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη μονή Βλατάδων και το Π.Ι.Π.Μ. όπου η ομάδα συναντήθηκε με την υπεύθυνη και επόπτρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κ. Ι. Κλιάρη.

Το αποτέλεσμα και παραδοτέο είναι μια εντυπωσιακή ηλεκτρονική εφημερίδα! Το project παρουσιάστηκε στις 18 Μαΐου 2022 στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Παρουσίαση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών», υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και σε συνδιοργάνωση της Ι.Μ. Βλατάδων, του Π.Ι.Π.Μ., της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα του Π.Ι.Π.Μ. που εκπόνησαν 21 σχολικές μονάδες.

Περιεχόμενα της εφημερίδας μας: Σπουδαίοι πρωτευοντολόγοι, βιολόγοι και ακτιβιστές που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα ζώα | Θαυμαστά ζώα, ιδιότητες και σχέση με τον άνθρωπο | Συνέντευξη με τους εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή! | Τα κατοικίδιά μας, η οικογένειά μας.

Μπορείτε να διαβάσετε την εφημερίδα μας εδώ: https://bit.ly/38hNNUy

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα επτάλεπτο βίντεο με την επίσημη παρουσίαση της δουλειάς των μαθητών μας, από την κ. Ε. Τσιρέλη: https://youtu.be/nRdv8Zy9u50

Και εδώ ολόκληρη την ημερίδα: https://bit.ly/3ws6fDq