«Β΄ Φάση Εθνικού διαγωνισμού Νέων Επιστημόνων 2022»!!!

Στη Β΄ Φάση του Εθνικού Διαγωνισμού Νέων Επιστημόνων  2022 θα διαγωνισθεί η Τερψιάδου Μ., μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων μας. Η μαθήτρια διαγωνίζεται με την εργασία της με θέμα: “Συσκευή  Ανίχνευσης Μεθανόλης  Σε Αλκοολούχα Ποτά”, η οποία πραγματεύεται την επινόηση και κατασκευή ενός εύχρηστου και φθηνού τεστ ανίχνευσης μεθανόλης στα ποτά με την καθοδήγηση της χημικού  των Εκπαιδευτηρίων κ. Ε. Παρισοπούλου.

Για τον ίδιο Διαγωνισμό οι μαθητές μας  Διακάτος Ν., Σπανού Β.-Κ. και Τσιτσιρίκου Σ., θα διαγωνιστούν με την εργασία με θέμα: Μέθοδος καταγραφής της παράκτιας βιοποικιλότητας του Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής.”, η οποία διαπραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να καταγράψουμε τη βιοποικιλότητα ενός θαλάσσιου οικοσυστήματος, να υπολογίσουμε τα αλιευτικά αποθέματα και να περιορίσουμε την υπεραλίευση, με την καθοδήγηση του Βιολόγου των Εκπαιδευτηρίων κ. Δ. Κοτρόπουλου και ο Μάρκου Χ. με την εργασία του: “Βαρυτική Μπαταρία”, η οποία διαπραγματεύεται μια πρωτότυπη ιδέα για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της ενεργειακής κρίσης.

Από τις εργασίες που εστάλησαν σε πρώτο στάδιο, μετά από αξιολόγηση από Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από διακεκριμένους επιστήμονες, επιλέχθηκαν 10 εργασίες οι οποίες ξεχώρισαν ως προς το επίπεδο καινοτομίας, δημιουργικότητας και προοπτικών υλοποίησής τους.  Οι μαθητές θα πρέπει να αποστείλουν βίντεο με την παρουσίαση της εργασίας τους και στη συνέχεια, θα κληθούν οι ομάδες  να υποστηρίξουν την εργασία τους σε τηλεδιάσκεψη και να απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα θέσουν τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να συγκροτηθεί η Εθνική Αποστολή που θα συμμετάσχει στον «33ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες». Στον Εθνικό Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος νέοι/ες ηλικίας 14 έως 20 ετών,  ενώ η Εθνική Αποστολή θα διαγωνισθεί στην πόλη Λάιντεν (Leiden) της Ολλανδίας, από 12 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Ευχόμαστε και σε αυτό το στάδιο Επιτυχία  στους μαθητές μας!!