Νέο βιβλίο των μαθητών μας για το Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα FORGIVENESS EDUCATION του Πανεπιστημίου του Wisconsin!

Άλλο ένα βιβλίο κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι τρομεροί συγγραφείς του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής του Σχολείου μας! Μαθήτριες και μαθητές της Α' και της Β' Γυμνασίου έγραψαν σύντομα διηγήματα με κεντρικό θέμα τη " Συγχώρηση " αλλά και ιστορίες που εξετάζουν ενδεχόμενα συγνώμης και συγχώρεσης των «κακών» ηρώων των παραμυθιών.

Το βιβλίο αποτελεί τον καρπό τετράμηνης δράσης που εκπονήθηκε για το Πρόγραμμα Εκπαίδευση στη Συγχώρηση, «Greek Forgiveness Education Program» του Πανεπιστημίου του Wisconsin - Madison, USA. Στο πλαίσιο επιμόρφωσης επιλεγμένων εκπαιδευτικών από την υπεύθυνη και διευθύντρια του Προγράμματος στην Ελλάδα, κ. Π. Γαλίτη (M.Ed., Ph.D.), η Θεολόγος μας και συντονίστρια του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής, κα Ε. Τσιρέλη, καταρτίστηκε και κλήθηκε να παρουσιάσει εκπαιδευτική δράση με εφαρμογή του προγράμματος, μεταξύ των καλύτερων 10 δράσεων από τις 100 που εκπονήθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα.

Με βιωματική μέθοδο, οι μαθητές ανέλυσαν και να εκτίμησαν σενάρια συγχώρησης, παρακολούθησαν βίντεο και εργάστηκαν εντατικά σε πλάνα ιστοριών που αναδεικνύουν την πολύπλευρη φύση της συγχώρησης. Το βιβλίο-καρπός της συγγραφικής εκπαιδευτικής δράσης απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους υπευθύνους του προγράμματος καθηγητές του Πανεπιστημίου του Wisconsin.

Συγγραφείς: Γκουνάγιας Ε., Δελημόση Φ., Ζαχαρία Σ., Καρυπίδης Ε., Κεχαγιά Α., Κουράκη Α., Λαδοπούλου Γ., Μάσκα Ν., Μήνος Ι., Ντέσσου Κ., Παγκάκη Σ., Παπαδοπούλου Χ., Χατζηλιάδου Χ.

Mπορείτε να το διαβάσετε online ή να το κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3rWoz4C