3ο Διεθνές Bραβείο στον 12ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών!!!

Το 3ο Διεθνές βραβείο, στην κατηγορία Μυθοπλασία, απέσπασαν οι μαθητές της α΄ Λυκείου με την ταινία: «+αίσθημα» στον «12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους: cinema…διάβασες;», τον οποίο συνδιοργανώνουν: η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ, και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου.

Οι μαθητές με ενθουσιασμό δέχτηκαν την πρόκληση και με ομαδικό πνεύμα, φαντασία και δημιουργικότητα ξεδίπλωσαν την υποκριτική τους ικανότητα αλλά και δεξιότητες απαραίτητες για την υλοποίηση μιας κινηματογραφικής μαθητικής ταινίας. Παιδαγωγικά υπεύθυνοι του έργου είναι οι καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη κ. E. Παπαδοπούλου και κ. K. Σπαθάρου. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας είναι η κ. N. Παπαδοπούλου,  απόφοιτος του Σχολείου μας.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συνεχίζουν την παράδοση στα κινηματογραφικά βραβεία! Τα βραβεία που έχουν κατακτήσει στο παρελθόν:

  1. 3ο Διεθνές βραβείο για την ταινία: «+αίσθημα», στον «12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους: cinema…διάβασες;» στην κατηγορία Μυθοπλασία για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

2022. 1ο Πανελλήνιο βραβείο για την ταινία: «Σύζευξη», στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες

2021. 1ο Πανελλήνιο βραβείο για την ταινία: «Welcome», στον «11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους: cinema…διάβασες;» στην κατηγορία ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ (2021),

2020. 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» για την ταινία: «ΔΕ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ».

2020. Τιμητικοί Πανελλήνιοι Έπαινοι για τις μαθητικές ταινίες: «ΑΓΩΝΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ» και «548 ΗΜΕΡΕΣ» στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι

2020. 1ο Πανελλήνιο βραβείο μυθοπλασίας για την ταινία: «Πατρίδος θύμησες» στον μαθητικό διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες».

2019. Τιμητικός Πανελλήνιος Έπαινος για την ταινία: «Η Αρχή και το Τέλος μιας Διαδρομής» στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι».

2018. 1ο Πανελλήνιο Βραβείο καλύτερης ταινίας στην κατηγορία Μυθοπλασία, στον μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Filmmakers 2018» για την ταινία: «ΑΝΤΙΦΑΝΕΙΑ».

  1. Βραβείο Κοινού στο 10ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ; για την ταινία: «ΑΝΤΙΦΑΝΕΙΑ» .

2016. 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση στο διαγωνισμό ‘’Ένας πλανήτης … μια ευκαιρία’’

2016. 2ο Πανελλήνιο Βραβείο για την ταινία: «ANIMUS» στην Κατηγορία Kινηματογραφικές αφίσες.

2015. 1ο Πανελλήνιο Βραβείο για την ταινία: «FREE MIND» στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους στην κατηγορία «ΕΞΩΦΥΛΛΑ DVD».

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την επιτυχία τους!