«Εθνικός διαγωνισμός νέων Eπιστημόνων 2022»

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας  Διακάτος Ν., Σπανού Β.-Κ., Τερψιάδου Μ. και Τσιτσιρίκου Σ., συμμετείχαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων  2022 που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να συγκροτηθεί η Εθνική Αποστολή που θα συμμετάσχει στον «33ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες».

Οι μαθητές μας (Διακάτος Ν., Σπανού Β.-Κ. και Τσιτσιρίκου Σ.,)διαγωνίστηκαν με την εργασία με θέμα: Μέθοδος καταγραφής της παράκτιας βιοποικιλότητας του Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής.”, η οποία διαπραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να καταγράψουμε τη βιοποικιλότητα ενός θαλάσσιου οικοσυστήματος, να υπολογίσουμε τα αλιευτικά αποθέματα και να περιορίσουμε την υπεραλίευση, με την καθοδήγηση του Βιολόγου των Εκπαιδευτηρίων κ. Δ. Κοτρόπουλο, και η Τερψιάδου Μ. με την εργασία με θέμα: “Συσκευή Ανίχνευσης Μεθανόλης Σε Αλκοολούχα Ποτά”, η οποία πραγματεύεται την επινόηση και κατασκευή ενός εύχρηστου και φθηνού τεστ ανίχνευσης μεθανόλης στα ποτά με την καθοδήγηση της Χημικού των Εκπαιδευτηρίων κ. Ε. Παρισοπούλου.

Στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022 μπορούν να πάρουν μέρος νέοι/ες ηλικίας 14 έως 20 ετών,  ενώ η Εθνική Αποστολή θα διαγωνισθεί στην πόλη Λάιντεν (Leiden) της Ολλανδίας, από 12 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Ευχόμαστε Επιτυχία στους μαθητές μας!