Οικονομικής Ολυμπιάδας…συνέχεια!!!

Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, Κυλαντωνίδης Χ-Στ., που είχε προκριθεί στη 2η φάση  της Οικονομικής Ολυμπιάδας, την Κυριακή 10 Απριλίου συμμετείχε στον περιφερειακό γύρο, ο οποίος αποτελεί τον προτελευταίο γύρο της Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Ο Χρήστος είχε στη διάθεσή του 40 λεπτά, για να απαντήσει σε 25 απαιτητικές ερωτήσεις οικονομικού περιεχομένου και κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία και αυτή τη φάση της  Οικονομικής Ολυμπιάδας, ενός διεθνούς διαγωνισμού οικονομικών γνώσεων, που διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Υπενθυμίζουμε πως στον πρώτο γύρο συμμετείχαν 2.354 παιδιά από 174 σχολεία όλης της χώρας, ενώ η πρόκριση στον περιφερειακό γύρο καθορίστηκε σε δύο στάδια. Κατά το πρώτο στάδιο προκρίθηκε ο καλύτερος μαθητής ή μαθήτρια ανά σχολείο, με την προϋπόθεση ότι πέρασε τη βάση του 50%. Κατά το δεύτερο στάδιο καθορίστηκε ανά περιφέρεια μια υψηλότερη βάση ώστε να προκριθεί, σε συνδυασμό με το προηγούμενο στάδιο, το 25% των μαθητών και των μαθητριών. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκρίθηκαν 113 παιδιά, δηλαδή το 30% των συμμετεχόντων.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τον τελικό, εμείς ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή της Οικονομικής Ολυμπιάδας στη χώρα μας  και ευχόμαστε στον μαθητή μας να προκριθεί στον τελικό!!