Μια μέρα στο Βυζαντινό Μουσείο με τους μικρούς Ντετέκτιβ της Τέχνης!

Τα μικρά Νήπια των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης μας. Στο πλαίσιο της Μουσειακής  Αγωγής εκπονήθηκε στην τάξη μας Σχέδιο Εργασίας με θέμα: «Γνωρίζω τις Βυζαντινές εικόνες».

  Με αφορμή την εικόνα: «Παναγία, Βρεφοκρατούσα η Πλατυτέρα» τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σ΄ επαφή με την τεχνοτροπία αγιογραφιών του Βυζαντινού Πολιτισμού παρατηρώντας την αισθητική των εικόνων και αποκωδικοποιώντας τους συμβολισμούς τους.

  Η προοπτική της επίσκεψή μας στον χώρο του Βυζαντινού Μουσείου έδωσε το έναυσμα συζήτησης στην τάξη σχετικά με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε κατά την επίσκεψή μας σ΄ ένα μουσείο, ενώ είχαμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε σκέψεις σχετικά με τον ρόλο που παίζει η τέχνη στην προσωπική μας ανάπτυξη.

  Στον χώρο του μουσείου αναζητήσαμε την Παναγία τη Βρεφοκρατούσα ¨παίζοντας¨ τους Ντετέκτιβ της Τέχνης ενώ επιστρέφοντας στο Σχολείο συνθέσαμε παζλ απεικόνισης της συγκεκριμένης εικόνας. Δεν πλούτισαν όμως οι ψυχές μας και τα μάτια μας! Πλούτισε και το λεξιλόγιο μας μαθαίνοντας νέες λέξεις δηλαδή όπως: αγιογράφηση, χιτώνες, Βρεφοκρατούσα κτλ.

 Τα παιδιά μας μαγεμένα από την επαφή μας με την τέχνη επέστρεψαν στον χώρο του Σχολείου τιτιβίζοντας την χαρά τους!!!