«Ο Εδουάρδος και η μεγάλη σπηλιά»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας υποδέχτηκαν με χαρά την αξιόλογη συγγραφέα και εκπαιδευτικό κ. Ε. Τσιρέλη, στο πλαίσιο του κύκλου της φιλαναγνωσίας και της γνωριμίας των παιδιών με το ποιοτικό παιδικό βιβλίο και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Η κα Τσιρέλη παρουσίασε στα παιδιά το βιβλίο της με τίτλο :«Ο Εδουάρδος και η μεγάλη σπηλιά», μια περιπέτεια που εκτυλίσσεται με φαντασία, μυστήριο, ευαισθησία και πολλές εκπλήξεις.

Τόσο η πλοκή όσο και τα νοήματα του βιβλίου ενθουσίασαν τα παιδιά, που συμμετείχαν θερμά καθ΄ όλη τη διάρκεια της φιλαναγνωστικής δράσης.

Η γεμάτη ζωντάνια και παραστατικότητα παρουσίαση του βιβλίου σε συνδυασμό με την αφηγηματική ικανότητα της κ. Τσιρέλη καθήλωσαν τους μικρούς ακροατές και τους ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου της, στο οποίο η συγγραφέας πραγματεύεται σημαντικές αξίες της ζωής όπως η αγάπη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αξία της οικογένειας, η εν συναίσθηση. Τα παιδιά κατάλαβαν μέσα από τις περιπέτειες του Εδουάρδου πόσο σημαντικό είναι να νικάμε τους φόβους μας και να αντιμετωπίζουμε με θάρρος κάθε δυσκολία της ζωής.

Στόχος της δράσης ήταν να τονιστεί η αξία της φιλαναγνωσίας, που προάγει και εξελίσσει τη φαντασία των παιδιών και που αποτελεί σημαντικό εργαλείο μάθησης και εξέλιξης της προσωπικότητας τους.

Αποχαιρετήσαμε την κα Τσιρέλη κρατώντας στην καρδιά μας την όμορφη αυτή συνάντησή μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη βιβλιοπαρουσίασή της. Την περιμένουμε με ανυπομονησία!