10η και 11η θέση Πανελλαδικώς στο European Money Quiz.

Τη 10η θέση κατέκτησε η ομάδα της α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας με τις μαθήτριες Οβαννισιάν Χ.,   Σπανού Β.-Κ. και Τσομπανίδου Ε., ενώ η ομάδα της Γ΄ Γυμνασίου κατέκτησε την 11η με τις μαθήτριες Καραμπέρη Ε., Κεσίδου Ε., Λαζαρίδου Μ.,  Μπάκαβου Φ.-Α.,  Νταταλίκα Χ., Τσομπάνη Μ.,  Φλαμουρίδου Δ. και   Χατζηχαραλάμπους Ε., μεταξύ 328 ομάδων, 69 σχολείων και 1.232 μαθητών από όλη την Ελλάδα, στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Money Quiz διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, στις 10:00 π.μ. Το European Money Quiz είναι ένα παιχνίδι γνώσεων για το Χρήμα με στόχο να αποτελέσει εργαλείο για τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού μαθητών ηλικίας 13-15 ετών.

Οι μαθητές μας κλήθηκαν να απαντήσουν σωστά αλλά και γρήγορα, στα ελληνικά, σε 19 ερωτήσεις, που αφορούσαν στις κάτωθι θεματικές ενότητες : · Χρηματοπιστωτικός εγγραμματισμός · Χρήμα · Ψηφιακή ασφάλεια και  Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ανωτέρω διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για το Χρήμα (European Money Week), μιας ετήσιας πρωτοβουλίας που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (ΕΤΟ) και τις αντίστοιχες Εθνικές Ενώσεις Τραπεζών, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), για την προώθηση του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού στην Ευρώπη. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας, που συμμετείχαν στον παραπάνω διαγωνισμό και χαιρόμαστε που η συμμετοχή τους ώθησε να ασχοληθούν με τον χρηματοπιστωτικό εγγραμματισμό, ο οποίος αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως σημαντικό εφόδιο ζωής για όλους τους πολίτες. Άλλωστε, σύμφωνα με την ΕΕΤ, η χρηματοπιστωτική εκπαίδευση θεωρείται πλέον απαραίτητο στοιχείο της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της προληπτικής ρυθμιστικής παρέμβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η βελτίωση της ατομικής συμπεριφοράς περί τα χρηματοοικονομικά έχει αναχθεί σε στόχο μακροπρόθεσμης πολιτικής σε πολλές χώρες, ενώ αναπτύσσονται πολυάριθμες πρωτοβουλίες χρηματοπιστωτικής εκπαίδευσης.