Εορτασμός της επετείου της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στα Εκπαιδευτήρια μας!

201 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τη γέννηση της μεγάλης ιδέας της εθνικής ανεξαρτησίας και της απελευθέρωσης του λαού μας από σκλαβιά αιώνων. Οι αγώνες και τα κατορθώματα των ηρώων μας, μέσα από τα μάτια των μαθητών μας, τιμήθηκαν και φέτος στα Εκπαιδευτήριά μας μέσα σε ατμόσφαιρα περηφάνειας, συγκίνησης και λαμπρότητας.

Επετειακές ομιλίες, ποιήματα, τραγούδια, διαδραστικές προβολές, με την ένθερμη συμμετοχή των παιδιών, συνέθεσαν το σκηνικό του φετινού εορτασμού της επετείου του αγώνα για την εθνική μας παλιγγενεσία. Τα ηρωικά κατορθώματα των αγωνιστών μας ζωντάνεψαν στις ψυχές των μαθητών μας, που διδάχθηκαν από το θάρρος, την αυταπάρνηση, την αυτοθυσία και τα ιδανικά τους για δικαιοσύνη και ελευθερία. Το φιλότιμο, η λεβεντιά και η πίστη τους οδήγησαν στο ¨θαύμα¨ της αναγέννησης του σκλαβωμένου λαού μας και στη δημιουργία του νέου ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού, όταν δίνει με ομοψυχία μάχες, ακόμη και άνισες. Τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη παραμένουν και σήμερα συγκλονιστικά: « Όταν αποφασίσαμε να κόμομεν την επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομεν άρματα(…) ως μια βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερία μας».

Διπλή γιορτή, χαρμόσυνη, γεμάτη υψηλούς συμβολισμούς! Ας την τιμήσουμε όλοι όπως της αξίζει, έχοντας στην ψυχή και στο μυαλό μας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που έγραψαν το πιο μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας και έφεραν ξανά την Ελλάδα στον χάρτη της υφηλίου.

Χρόνια πολλά πατρίδα μας!