Για άλλη μια χρονιά οι ομάδες μας στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας».

Στην τελική  φάση πέρασαν δύο από τις τρεις ομάδες του σχολείου μας στον Δ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», ο οποίος πραγματοποιήθηκε  με τη συμμετοχή 55 ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα,  το Σάββατο 19 Μαρτίου  2022. Οι δύο από τις 12 ομάδες που κατάφεραν να περάσουν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία δύο γύρους αγώνων, είναι οι LEX”, αποτελούμενη από τις μαθήτριες Βουρβουλάκη Α., Θεοχαρίδου Ε.-Μ., Νενοπούλου Ρ. Μ., Συμεωνίδου Α.,  Τσιτσιρίκου Σ., και “Δοκησίσοφοι”, με τους μαθητές Αραμπατζή Ζ., Γαργάλα Σ., Ντρέτσα Α., Σγουρίδης Φ., Σιδηροπούλου Α.

Η τρίτη ομάδα των Εκπαιδευτηρίων μας, Justitia”, αποτελούμενη από τoυς Βασιλειάδου Μ., Ιασωνίδου Δ., Τόττα Α. Μ., Τσιάντας Χ. και Φλωρίδου Μ. δεν κατάφερε να προκριθεί στη δωδεκάδα, παρόλο που απέσπασε επαινετικά σχόλια από το προεδρείο για τη συνολική της επιχειρηματολογία κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Οι ομάδες μας θα διαγωνισθούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο και την Κυριακή, 2-3 Απριλίου 2022, υπό την ικανότατη καθοδήγηση των καθηγητριών Καρατζιούλα Ε. και Ντούρου Σ.

Οι Εικονικές Δίκες “Πρωταγόρας” αποτελούν μία διαδραστική προσομοίωση Δικαστηρίου κατά την οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων, προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό Προεδρείο για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η θεματολογία των εικονικών δικών αντλείται από πραγματικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη, ανά τον κόσμο, και αποφαίνονται για ζητήματα που διχάζουν την κοινή γνώμη – όπως η θανατική ποινή, ο περιορισμός του διαδικτύου, η ευθανασία.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της Δικαιοσύνης από μικρή ηλικία και να αλληλεπιδράσουν με αυτόν, να εξασκήσουν τη λογική τους, καθώς κλήθηκαν να σχηματίσουν την υπεράσπιση της θέσης τους και να εντοπίσουν τα λογικά  λάθη της αντίπαλης ομάδας, να καλλιεργήσουν τις ρητορικές τους ικανότητες, να διευρύνουν τους ορίζοντες τους μέσα από τη συζήτηση ποικίλων θεμάτων και να καλλιεργήσουν το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στηρίζουν όλα τα προγράμματα που στοχεύουν στην ανάδειξη των δεξιοτήτων των μαθητών τους, συγχαίρουν όλους τους προαναφερόμενους συμμετέχοντες και εύχονται  Καλή Επιτυχία  στους διαγωνιζόμενους της τελικής φάσης.