“Ο Ραφτάκος των Λέξεων”

Μια ιδιαίτερη θεατρική εμπειρία είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Οι μαθητές του Δημοτικού παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση  “Ο Ραφτάκος των Λέξεων”, την ιστορία του θαυμαστού ήρωα του πολυβραβευμένου συγγραφέα Α. Παπαθεοδούλου από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς»,  που επισκέφθηκε το Σχολείο μας.

          Ευφάνταστα σκηνικά, πρωτότυπη μουσική και τραγούδι, χρώματα και ήχοι πλημμύρισαν τη σκηνή του θεάτρου. Ήταν ένα έργο ιδιαίτερα τρυφερό και συγκινητικό  που κατόρθωσε  με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες, όπως την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

          Οι ηθοποιοί έγιναν ένα με τα παιδιά! Παρουσίασαν μουσικά όργανα, μάγεψαν με την αφήγησή τους και μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι χάρισαν στους μικρούς θεατές μια παράσταση εμπειρία.