Μαθαίνω να τρώω υγιεινά από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου!

Έχοντας σαν αφετηρία τη διδακτική ενότητα: ¨Μαθαίνω να τρώω υγιεινά¨ οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, συμμετείχαν σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και μέσα από ευχάριστες, παιγνιώδεις διαδικασίες, έμαθαν να ξεχωρίζουν τις υγιεινές από τις ανθυγιεινές τροφές και να επιλέγουν τις πρώτες για τη διατροφή τους.

Ως συνέχεια των προγραμμάτων που εκπονήθηκαν στις τάξεις του Νηπιαγωγείου μας,  επισκεφθήκαμε το Ολυμπιακό Αθλητικό Μουσείο της πόλης μας και συμμετείχαμε στο πρόγραμμα: Υγιεινή Διατροφή.

Τα παιδιά μας ενημερώθηκαν από ειδικούς διατροφολόγους για τα διάφορα είδη τροφών, έπαιξαν αισθητηριακά παιχνίδια με την πυραμίδα της Υγιεινής Διατροφής, έμαθαν να ξεχωρίζουν τις τροφές που μας ωφελούν περισσότερο.

Τέλος, μπήκαν στην κουζίνα, φόρεσαν ποδιές, ζύμωσαν και έφτιαξαν την πιο νόστιμη και υγιεινή πίτσα. Ο χώρος του μουσείου κατακλύστηκε  από τα χαμογελαστά προσωπάκια και τα τιτιβίσματα των μικρών μας σεφ που αφού έφαγαν με όρεξη  τις δημιουργίες τους, βραβεύτηκαν από τους διοργανωτές ως οι καλύτεροι σεφ, ενώ απέκτησαν το προσωπικό τους μετάλλιο!

Ευχή όλων μας είναι, η σημερινή εμπειρία να θέσει τις βάσεις για τις σωστές διατροφικές συνήθειες των παιδιών που θα τα ακολουθούν για όλη τους τη ζωή. Με ανυπομονησία περιμένουμε την επόμενη εκπαιδευτική εξόρμηση του Σχολείου μας που θα γεμίσει το μυαλό μας γνώσεις, τις ψυχές μας χαρά και τα πρόσωπά μας λαμπερά χαμόγελα.