Καλώς μας ήρθες Χειμώνα!

Οι μικροί μαθητές των Προνηπίων μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εποχή του Χειμώνα, μέσα από μια σειρά βιωματικές, συνεργατικές και ευεργετικές δραστηριότητες.

Τους δόθηκε η δυνατότητα να παρατηρήσουν και να ανακαλύψουν όλες τις πτυχές του θέματος. Μελέτησαν τον Χειμώνα ως μετεωρολογικό, ως φυσικό (π.χ.  το κρύο, φρούτα και λαχανικά) και κοινωνικό φαινόμενο (π.χ. χειμωνιάτικα ρούχα, μέσα θέρμανσης, χειμερινά αθλήματα). Γνώρισαν βιωματικά τα φρούτα της εποχής, τα οποία άγγιξαν, μύρισαν και γεύτηκαν.

Οι ιστορίες του κουκλοθέατρου βοήθησαν στο να γνωρίσουν τα ζωάκια που πέφταν σε χειμερία νάρκη και να κατανοήσουν τον λόγο που συμβαίνει αυτό. Μέσα από παιχνίδια αυτοσχεδιασμού και μουσικοκινητικές δραστηριότητες υπό τους ήχους του Vivaldi, μετατράπηκαν σε χαρούμενες χιονονιφάδες και λαμπερούς χιονανθρώπους. Τέλος έφτιαξαν όμορφες κατασκευές με τη χρήση διαφόρων υλικών και τεχνικών (βαμβάκι, μπατονέτα, δακτυκτολομπογιά)

Οι δραστηριότητες αυτές με κύριο γνώρισμα τον παιγνιώδη χαρακτήρα τους, κρατούν αμείωτα το ενδιαφέρον των παιδιών και συμβάλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους, καθώς έχουν ενεργό ρόλο στην ανακάλυψη της γνώσης και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης!