«Δάσκαλος σε δύο ρόδες»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν τη χαρά να συναντήσουν και να γνωρίσουν διαδικτυακά τη συγγραφέα κ. Μαρία Ανδρικοπούλου.  Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, ταξιδέψαμε μαζί της μέσα από τις σελίδες του αξιόλογου βιβλίου της

Η συγγραφέας μίλησε για την πηγή της έμπνευσή της, τη διαδρομή της προς την ολοκλήρωση του άριστου αυτού πνευματικού της δημιουργήματος και για τα διαχρονικά μηνύματα που θέλησε να περάσει. Συνομιλώντας με τους μαθητές, με παραστατικό τρόπο τους βοήθησε να εκτιμήσουν την αξία της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Μέσα από εύστοχες ερωτήσεις των παιδιών, ξεδιπλώθηκε η πλοκή της ιστορίας της, που κατορθώνει μέσα σε λίγες σελίδες να περικλείσει σπουδαία νοήματα που αγγίζουν τόσο τις παιδικές ψυχές όσο και τις καρδιές όλων των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.

Η διαδικτυακή μας συνάντηση ενθουσίασε τα παιδιά που εκτίμησαν ακόμα περισσότερο την αξία του ποιοτικού παιδικού βιβλίου, που εμπνέει, ανοίγει γνωστικούς ορίζοντες, συντροφεύει, καθοδηγεί και τροφοδοτεί τη δίψα για μάθηση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αποχαιρέτησαν την κα Ανδρικοπούλου διαβάζοντας της τα ποιήματα που έγραψαν με αφορμή το βιβλίο της και τη συγκίνησαν βαθιά. Την ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο και τις σκέψεις που μοιράστηκε μαζί μας και ανυπομονούμε για μια νέα συνάντηση μαζί της.