Ανακαλύπτοντας του Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης μας, ένα Μουσείο που διακρίνεται για τον σχεδιασμό και την εκπόνηση σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, βασισμένα στη διαχρονική αξία του ολυμπιακού πνεύματος.

Μπροστά στα μάτια των μικρών μαθητών μας αναβίωσε η ιστορική πορεία των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, από το 1896 έως και σήμερα. Τα διαχρονικά σύμβολα των αγώνων όπως σημαίας , δάδες, μετάλλια, μασκώτ, αθλητικές ενδυμασίες…ταξίδεψαν νοερά τους μαθητές από ήπειρο σε ήπειρο. Σπουδαίας αξίας εκθέματα, αναμνηστικά αφιερώματα αθλητών, που διακρίθηκαν σε ποικίλα αθλήματα, κέντρισαν το ενδιαφέρον των παιδιών και προκάλεσαν τον ενθουσιασμό τους.

Ακολούθησε περιήγηση στο τμήμα των Παραολυμπιακών Αγώνων, όπου τα παιδιά εκτίμησαν την αξία, τη δύναμη και το μεγαλείο ψυχής των παραολυμπιακών και θαύμασαν τις επιδόσεις τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο διαδραστικό τρόπο. Η πρωταθλήτρια της ομάδα ¨SOFTBALL¨ κ. Μπούζιου Ιωάννα μίλησε στα παιδιά για την αξία της συστηματικής σωματικής άσκησης και τους παρουσίασε τους βασικούς κανόνες, τον εξοπλισμό και τον τρόπο διεξαγωγής αυτού του τόσο ενδιαφέροντος αθλήματος. Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν βιωματικά, έπαιξαν σχηματίζοντας ομάδες και συναγωνίστηκαν, πάντα στο πλαίσιο τους ¨ευ αγωνίζεσθαι¨, αντλώντας ευχάριστες και πολύτιμες εμπειρίες.

Όλοι μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις άρτια καταρτισμένες υπεύθυνες του προγράμματος για την εγκάρδια υποδοχή και τη φιλοξενία τους στον χώρο του Μουσείου καθώς και για την οργανωμένη παρουσίαση, που άνοιξε νέους γνωστικούς ορίζοντες στα παιδιά. Ήταν μια ευχάριστη εκπαιδευτική δράση που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ελληνικα