Επίσκεψη στη «Διατροφοχώρα»!

Oι μαθητές και των δύο τμημάτων της Α΄ τάξης επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού της πόλης  μας, το οποίο σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

 Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί προϋπόθεση για τη σωστή νοητική, πνευματική, σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών.

Η πρώτη σχολική περίοδος είναι η καταλληλότερη για να μπουν τα θεμέλια όχι μόνο της πνευματικής καλλιέργειας και παιδείας, αλλά και οι βάσεις της υγιεινής διατροφικής συμπεριφοράς, φροντίσαμε ως σχολείο, τα πρωτάκια μας να παρακολουθήσουν ένα Μουσειοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα με θέμα τη διατροφή. Ένα πρόγραμμα, το οποίο ήταν  προσαρμοσμένο στην ηλικία των μικρών μαθητών μας και είχε στόχο να μάθουν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής, , να υιοθετήσουν νέες διατροφικές συνήθειες και να αποκτήσουν γνώσεις γύρω από τις τροφές και τις επιπτώσεις των διατροφικών συνηθειών.

Στη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά κατανόησαν τη σημασία όλων των διατροφικών ομάδων για τον οργανισμό και σχημάτισαν τη διατροφική πυραμίδα. 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το εργαστήριο μαγειρικής από εξειδικευμένο σεφ-παιδαγωγό, στον ειδικά εξοπλισμένο χώρο μαγειρικής του Ολυμπιακού Μουσείου. Στη διάρκεια του εργαστηρίου μαγειρικής οι μαθητές γνώρισαν τα στάδια της προετοιμασίας ενός υγιεινού και νόστιμου γεύματος υπό την καθοδήγηση του σεφ-παιδαγωγού. Οι μαθητές διαπίστωσαν  βιωματικά τη γευστική υπεροχή και τα οφέλη της προετοιμασίας ενός γεύματος , έναντι των έτοιμων γευμάτων των καταστημάτων ταχυφαγίας. Φεύγοντας οι μικροί μαθητές μας ήταν ενθουσιασμένοι, χαρούμενοι και γεμάτοι από όμορφες εικόνες.