«Κοίτα πίσω από την εικόνα!»

Σε Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Κοίτα πίσω από την εικόνα!» έλαβαν μέρος οι μαθητές μας, τον οποίο διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Για λίγο οι έφηβοί μας μετατράπηκαν σε φωτορεπόρτερ, αποθανατίζοντας με εικαστικό τρόπο τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τριγύρω μας, με σκοπό να συμμετάσχουν και στη διαγωνιστική έκθεση φωτογραφίας  #Teens_Press_photostories  2021. Συγχαίρουμε τους μαθητές μας: Αναγνωστοπούλου Κ.-Μ., Γάσπαρη Γ., Δράκου Α., Κοτροπούλου Α., Μισκάκη Σ., Ντρέτσα Α., Στογιαννάρη Σ. και Τσιτσιρίκου Σ. για τις καταπληκτικές εικαστικές πολιτισμικές τους παρεμβάσεις!!!

Οι φωτογραφίες τους θα αποτελέσουν αντικείμενο του διαγωνιστικού σκέλους της δράσης #Teens_Press_photostories 2021, που έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δείτε Περισσότερα

Μέσω του  συγκεκριμένου Διαγωνισμού  δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 14 έως 18 ετών, απ’ όλη τη Μακεδονία  και τη Θράκη  να εστιάσουν τη ματιά τους σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους, να το απαθανατίσουν και να διακριθούν για τις φωτογραφίες τους. Αναζητώντας εικόνες από το σπίτι, το δρόμο, το πάρκο, τη γειτονιά ή το γήπεδο, οι έφηβοι μπορούν να καταγράψουν μοναδικά στιγμιότυπα, να συνθέσουν ξεχωριστές ιστορίες και να αποτυπώσουν τη δική τους οπτική πραγματικότητα.

Οι έφηβοι καλούνται να διαγωνιστούν σε τρεις θεματικές ενότητες (Κοινωνία, Πολιτισμός, Εκπαίδευση), υποβάλλοντας έως πέντε (5) φωτογραφίες ανά ενότητα. Τις καλλιτεχνικές επιδόσεις των διαγωνιζομένων θα αξιολογήσει πενταμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Ν. Γιακουμίδη (φωτορεπόρτερ)Σ. Βασιλειάδου (φωτορεπόρτερ)Μ. Κούντη (εκπαιδευτικό)Τ. Σχίζα (φωτογράφο – εκδότη) και Η. Παπαϊωάννου (επιμελητή Μουσείου Φωτογραφίας – MOMUS).

Στις καλύτερες δημιουργίες θα απονεμηθούν βραβεία, συνοδευόμενα από χρηματικά έπαθλα (300€ για την καλύτερη φωτογραφία κάθε θεματικής ενότητας και 500 € για τη φωτογραφία που θα επιλεγεί ως η κορυφαία #Teen Press_photo 2021).

Ακολούθως, οι βραβευθείσες δημιουργίες και οι καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν σε έκθεση φωτορεπορτάζ, η οποία θα φιλοξενηθεί επί σχεδόν δύο μήνες στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Η απονομή των βραβείων θα γίνει κατά την εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης στις 26 Νοεμβρίου 2021, ενώ κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης θα οργανωθούν επισκέψεις σχολείων και ξεναγήσεις από φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους.