Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι μικροί μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν τη σύγχρονη κιβωτό του Ολυμπισμού,  το Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης μας και παρακολουθήσαν  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: ¨Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες¨. Το Μουσείο φιλοξενεί το αυθεντικό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και τις αναλλοίωτες αξίες της Ολυμπιακής Παιδείας από τη γέννησή τους μέχρι σήμερα.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματα του Μουσείου και έμαθαν την ιστορία και την εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ανάμεσα στα εκθέματα ήταν και προσωπικά αντικείμενα (ρούχα και εξαρτήματα αθλήματος) Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν στους Αγώνες.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια προπονητριών συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες, με στόχο την ανακάλυψη γνώσεων και την κατανόηση των Αθλημάτων: Softball και Άλμα εις Μήκος.

Η διαθεματική προσέγγιση της Συλλογής του Μουσείου, αποκαλύπτει πτυχές της Παγκόσμιας Ιστορίας, συστήνει μακρινούς Πολιτισμούς και εμπνέει με το υψηλό αθλητικό ύφος των πρωταγωνιστών της.

Οι μαθητές μας απόλαυσαν το μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία των Αγώνων, στις αξίες του Ολυμπισμού και πιστεύουμε ότι εμπνευστήκαν και παρακινήθηκαν να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό.