¨Φθινόπωρο-Φρούτα και Λαχανικά του Φθινοπώρου¨

Μια μοναδική, εκπαιδευτική και βιωματική δράση, στο κτήμα Δέδα, πραγματοποίησαν οι μικροί μαθητές μας στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας: ¨Φθινόπωρο-Φρούτα και λαχανικά του Φθινοπώρου¨.

Με την καθοδήγηση της ομάδας του ¨Ιχνηλάτη ονείρων¨ και μέσα από ψυχοκινητικά παιχνίδια γνωρίσαμε τους καρπούς που μας δίνει η φύση το φθινόπωρο. Έχοντας ως γνώμονα το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργατικότητα ψάξαμε και ανακαλύψαμε τα κρυμμένα φρούτα και λαχανικά, λύνοντας τους γρίφους λαχταριστοί λωτοί, ρόδια, μήλα, ακτινίδια, κυδώνια, καρότα… άρχισαν να γεμίζουν το ¨Φθινοπωρινό μας καλάθι¨.

Εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας και τους φθινοπωρινούς καρπούς και γνωρίσαμε τη σπουδαιότητά τους για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Με ενθουσιασμό πήραμε τα φτυαράκια μας και φυτέψαμε, στον λαχανόκηπο, τα δικά μας λαχανικά. Μάθαμε βήμα-βήμα τη διαδικασία καλλιέργειάς τους. Προστατέψαμε το μικρό μας χωραφάκι από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, με ένα σκιάχτρο που το φτιάξαμε εμείς με την κίτρινη κολοκύθα!!!

Από ένα κτήμα δε θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν και οι φίλοι μας τα ζώα. Είδαμε στάβλους με άλογα και είχαμε την ευκαιρία να πλησιάσουμε και να χαϊδέψουμε ένα απ΄ όλα αυτά.

Ο σημερινός τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει δυστυχώς τη συχνή επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Το παιδαγωγικό αυτό πρόγραμμα έδωσε ακριβώς αυτή την ευκαιρία στα παιδιά.. να παίζουν, να δράσουν, να μάθουν και κυρίως να χαρούν στον καλύτερο χώρο…στη Φύση!!!