Οι μικροί μας επιστήμονες του Νηπιαγωγείου μας συναντούν το ρομπότ Sammy και τον Hummy.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, στo πλαίσιo του μαθήματος Ρομποτικής, πήραν μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού #Code Week. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν το Kids First Coding And Robotics, με πρώτη τους αποστολή να βοηθήσουν το ρομπότ Sammy, να συναντήσει τον φίλο του Hummy.

   Τα παιδιά δούλεψαν ομαδικά, συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν ιδέες και σκέψεις προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Αρχικά, συζητήσαμε για το σενάριο, χωριστήκαμε σε ομάδες και ανταλλάξαμε ιδέες για τον προγραμματισμό που θα ακολουθήσουμε. Στη συνέχεια, τοποθετήσαμε μια σειρά από κάρτες εντολών, προκειμένου να δημιουργήσουμε το αλγοριθμικό «μονοπάτι» που θα ακολουθούσε το ρομπότ μας. Οι μαθητές μας δημιούργησαν τον προγραμματισμό, έφτιαξαν την πίστα του ρομπότ και με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσαν την αποστολή τους! Τέλος, συζητήσαμε για εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να προγραμματίσουμε το ρομπότ μας και τους εφαρμόσαμε στο ίδιο σενάριο.

   Οι μικροί μας επιστήμονες μέσα από τη δραστηριότητα αυτή, ήρθαν για άλλη μια φορά σε επαφή με τον προγραμματισμό, συνεργάστηκαν και διασκέδασαν, εκτελώντας με επιτυχία το σενάριο!