Διεθνής Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών – 2021

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και Παιδικού Σταθμού μας, κατανόησαν τι σημαίνει ο όρος φυσικές καταστροφές: πλημμύρες, σεισμός, έκρηξη ηφαιστείων, τσουνάμι, τυφώνας… Με τη χρήση πλούσιου εποπτικού υλικού, μια σειρά δραστηριοτήτων και τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα γνώρισαν τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα.

Λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στη χώρα μας αυτή την εποχή, εκπονήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας ένα σχέδιο δράσης με στόχο την ενημέρωση των παιδιών για το φυσικό φαινόμενο του Σεισμού: Παρέα με τον ήρωα του παραμυθιού μας: ¨Πόκι το αρκουδάκι¨  γίναμε Α.Α.Σ. (Αρχηγοί Αντιμετώπισης Σεισμών) και γνωρίσαμε τους τρόπους αντιμετώπισής του. Πώς πρέπει να προετοιμαστούμε ΠΡΙΝ μας αιφνιδιάσει ένας σεισμός, τι πρέπει να κάνουμε την ΩΡΑ του σεισμού και πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε ΜΕΤΑ από αυτόν.

Στην  Άσκηση Σεισμού που πραγματοποιήθηκε στον Παιδικό Σταθμό μας και στο Νηπιαγωγείο μας, τα παιδιά έμαθαν με βιωματικό τρόπο πώς αντιμετωπίζουμε, χωρίς να κινδυνέψουμε, έναν επικείμενο σεισμό.

Σαν επιστέγασμα της δράσης αυτής τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι η Γνώση είναι Δύναμη και ο Πανικός ο χειρότερο οδηγός.