¨Πρωτοβρόχια-Ο κύκλος του Νερού¨.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της φύσης, το ΝΕΡΟ, γνώρισαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: ¨Πρωτοβρόχια-Ο κύκλος του Νερού¨.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις όπου τα παιδιά κατανόησαν τη σπουδαιότητα του νερού στη ζωή μας, γνώρισαν τις ιδιότητες του και διεύρυναν τις γνώσεις τους ανακάλυψαν τρόπους για την εξοικονόμηση του και απέκτησαν θετική στάση απέναντι στον υδάτινο κόσμο και την προστασία του.

Μέσα από ένα πλούσιο εποπτικό υλικό και τη χρήση του Διαδραστικού πίνακα, ανακαλύψαμε τις πολλαπλές χρήσεις του νερού.

Στο Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών πειραματιστήκαμε και ανακαλύψαμε τις τρεις καταστάσεις του νερού. Ακολουθήσαμε τον ¨Συννεφούλη¨ στη σκηνή του κουκλοθεάτρου μας και τον βοηθήσαμε να στείλει τη βροχούλα του να ξεδιψάσει τη γη.

Στην αισθητική αγωγή ζωγραφίσαμε τον δικό μας: ¨Κύκλο του Νερού¨.  Μεταμορφωθήκαμε σε ¨σταγονίτσες¨ στο θεατρικό μας παιχνίδι και ξεκινήσαμε το μαγικό μας ταξίδι στον ουρανό.

Δε θα μπορούσαν φυσικά να λείψουν και τα αγαπημένα μας παραμύθια που μας μετέφεραν σε φανταστικούς υδάτινους κόσμους.

Κι όλα αυτά με σύμμαχο τις πρώτες φθινοπωρινές βροχούλες όπου τα παιδιά βιωματικά ήρθαν σε επαφή με το φυσικό φαινόμενο της βροχής.