Αναγόρευση των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη –για άλλη μια χρονιά-σε «Σχολείο Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»!

 Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη- για άλλη μια χρονιά- αναγορεύθηκαν ως «Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (European School Ambassador),ύστερα από την άριστη αξιολόγηση μιας σειράς δράσεων που ως στόχο τους είχαν αφενός να στηρίξουν το ευρωπαϊκό  όραμα και αφετέρου να συνδράμουν στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια(Ε.Ε.)

Το πρόγραμμα υλοποίησαν με την άοκνη δράση τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ,που κατάφεραν να εμφυσήσουν τον Ευρωπαϊκό άνεμο στις σχολικές αίθουσες και  παρά  τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία, να αποκτήσουν  τον τιμητικό τίτλο του Junior Ambassador και Senior Ambassador αντίστοιχα. Η αναγνώριση αυτή άλλωστε είναι το επιστέγασμα της υπέροχης «ευρωπαϊκής συμμαχίας-συνεργασίας» μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών του προγράμματος.

 Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές Α.Μ.Αλεξοπούλου, Μ.Θ.Βασιλειάδου ,Ε.Γιαλαμά, Γ.Καραθανάσης, Ν.Κουταβά, Η.Πεχλιβανίδου, Α.Σιώπη, Σ.Τζεβελέκος, Α.Τζιώκα, Χ.Τσιάντας, Κ.Τσιτλακίδης, Μ.Φλωρίδου και Κ.Χαλαμπάκη αναγορεύθηκαν ως Μαθητές Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Junior Ambassadors) ενώ οι καθηγήτριες κα Γ.Βαγιωνά και κα Σ.Ντούρου  –που είχαν την επιμέλεια του προγράμματος- ως Καθηγήτριες –Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου(Senior Ambassadors).

Το Πρόγραμμα "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"  προσφέρει στους συμμετέχοντες μαθητές τα βασικά εφόδια προκειμένου να αποκτήσουν την απαιτούμενη γνώση ώστε γνωρίζοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης που επιθυμούν.

Άλλωστε, με την ενεργό συμμετοχή των νέων, η Ευρώπη εναποθέτει στη νέα γενιά τις ελπίδες της για ένα καλύτερο αύριο με περισσότερο σεβασμό στις αξίες που τη διέπουν διαχρονικά, όπως η ισότητα, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αλληλεγγύη. Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τη συνδρομή των μαθητών στοχεύει στην ανεύρεση λύσεων σε όλα τα θέματα που την απασχολούν, όπως η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη για απασχόληση.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, παρέχοντας παιδεία με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προωθούν τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, στηρίζουν το όνειρο για μια καλύτερη Ευρώπη, γίνονται αρωγοί αυτής της προσπάθειας και παροτρύνουν τους μαθητές τους να συμμετέχουν σε αυτό το όμορφο ταξίδι που έχει ως σκοπό του τη δημιουργία της Ευρώπης που οραματίζονται.

Θερμά συγχαρητήρια στους Πρέσβεις-Μαθητές μας, ας είναι αυτοί που θα χαράξουν τη διαδρομή για ένα καλύτερο Ευρωπαϊκό αύριο!!!