Αθλητισμός και Διατροφή… συμβαδίζουν!!!

Στο πλαίσιο εορτασμού της «8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021», τα Εκπαιδευτήριά μας επισκέφθηκε ο γνωστός και έγκριτος διατροφολόγος της πόλης μας κ. Αθ. Τσιούδας, μαζί με τη συνεργάτιδά του κ. Ν. Τσιούδα. Ο κ. Α. Τσιούδας είχε τη δυνατότητα, μέσω της πλατφόρμας των teems, να επικοινωνήσει με τους μαθητές μας, παρουσιάζοντας και κυρίως αναλύοντας μερικά πολύ βασικά θέματα διατροφής που σχετίζονται με τον έφηβο μαθητή και με την έφηβη μαθήτρια, τόσο με τη διατροφή σαν ασπίδα προστασίας σε εποχή πανδημίας, όσο και όσο και με τη διατροφή των μαθητών-αθλητών αλλά και των μαθητών κατά τη διάρκεια των σχολικών εξετάσεων.

Στη συνέχεια το Σχολείο προχώρησε στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων (basketball, ποδόσφαιρο, τρέξιμο, περπάτημα κ.ά.) με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά», έχοντας ως στόχο την  προώθηση της δημιουργικότητας, την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας και την ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων!!!

Το Σχολείο μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον κ. Α. Τσιούδα και τη συνεργάτη του κ. Ν. Τσιούδα για τις πολύτιμες και άριστα διατυπωμένες και επεξηγηματικές πληροφορίες, που μας παρείχαν!!!