Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας ευλογεί τους μαθητές μας!!!

Η έναρξη της φετινής Σχολικής Χρονιάς για το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη δόθηκε με την ευλογία του σεπτού ποιμενάρχη μας  μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ο οποίος τέλεσε και τον καθιερωμένο φετινό αγιασμό. Μέσα στο πλαίσιο των σύννομων υγειονομικών μέτρων,  που διατηρεί το Σχολείο μας από την αρχή της πανδημίας, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας, προτρέποντας επιπλέον τους μαθητές και τις μαθήτριες να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους προς την επιστήμη της οποίας ο ρόλος είναι πρωταρχικός και πολυσήμαντος για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Με αφορμή την αυριανή γιορτή του Τιμίου Σταυρού, που τιμά η Εκκλησία μας (14 Σεπτεμβρίου), υπογράμμισε την ανάγκη σε όλους να σηκώσουμε όχι μόνο τον προσωπικό μας σταυρό αλλά και το σταυρό του συνανθρώπου μας, που μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες καταστάσεις της πανδημίας καλείται να δοκιμαστεί επιπλέον, για να νικήσει με «το πολίτευμα του Σταυρού» τα πάθη και τις αδυναμίες της έντονα σημερινής χειμαζομένης ανθρώπινης φύσης.  

O καθιερωμένος Αγιασμός του Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο των Σχολείων, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ο ιερέας π. Αλέξανδρος επισκέφθηκε όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου παρευρίσκονταν οι υπόλοιποι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Η έναρξη του νέου σχολικού έτους έγινε με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Ευχόμαστε μια καλή σχολική και δημιουργική χρονιά, με υγεία, υπομονή και δύναμη!