Θρίαμβος: «Χάλκινο Παγκόσμιο Μετάλλιο για 2η συνεχή χρονιά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό International Young Naturalists’ Tournament ΙΥΝΤ 2021, Καζακστάν»!!!

Το Χάλκινο Παγκόσμιο Μετάλλιο κατέκτησαν για 2η συνεχή χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, με νέα  τετραμελή ομάδα, στον διεθνή διαγωνισμό «International Young Naturalists’ Tournament 2021», στο Αλματί του Καζακστάν, παρουσιάζοντας στην αγγλική γλώσσα πειράματα και συζητώντας τα αποτελέσματα της έρευνάς τους σε δεκαεπτά γνωστά προβλήματα και σε έξι άγνωστα: Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας.

Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, αποτελούμενη από τις μαθήτριες: Τερψιάδου Μ. (captain), Ράπτη Δ., Σπανού Β. και Σταμούλη Κ., ήταν μία από τις δύο ελληνικές ομάδες, που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον διαγωνισμό, και η μόνη αμιγής σχολική ομάδα.

Στον διαγωνισμό ο οποίος διεξήχθη ηλεκτρονικά στο Αλματί του Καζακστάν, στο διάστημα 11-15 Αυγούστου, έλαβαν μέρος χώρες όπως : Βουλγαρία, Ρουμανία,  Γεωργία, Καζακστάν,  Κροατία, Ιράν, Ρωσία, Νέα Ζηλανδία κ.ά. Η  ομάδα μας κατέκτησε αρχικά το Χρυσό Μετάλλιο, στον αντίστοιχο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, εργαζόμενη από το Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021, πειραματικά και θεωρητικά, με τη βοήθεια των καθηγητών Φυσικών Επιστημών των Εκπαιδευτηρίων μας και με μέντορες τη Χημικό μας Ε. Παρισοπούλου, και τον Φυσικό μας Χ. Αϊβαζόπουλο, τόσο διαδικτυακά όσο και στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Σχολείου μας.

Οι μαθήτριες μας αγωνίστηκαν με θέρμη και προσήλωση και παρά τις αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας τόσο της πανδημίας όσο και της χρονικής περιόδου στην οποία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός, (11 με 15 Αυγούστου), απέδειξαν ότι η επιστημονική αναζήτηση και η κατάκτηση της γνώσης αποτελούν για αυτές προτεραιότητα!

Τα Θερμά μας Συγχαρητήρια!!! Πάντα επιτυχίες, πάντα να μας κάνετε υπερήφανους!!!