2η Πανελλήνια θέση στον Διαγωνισμό «Διαστημικές Αποστολές»!!!

Τη 2η Πανελλήνια θέση κατέλαβε η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων μας, αποτελούμενη από τους Καραφεΐζη Β., Κρέζα Α., Μανούκα Α.–Α., Μισκάκη Σ. και Ρίζο Σ., στον εθνικό Διαγωνισμό «Διαστημικές Αποστολές», που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

          Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να σχεδιάσουν πειραματική διάταξη που θα ταξιδέψει στο διάστημα, σε ειδική κάψουλα μαζί με άλλες πειραματικές διατάξεις, σε πύραυλο της BLUE ORIGIN.

          Το θέμα που επέλεξαν να μελετήσουν οι μαθητές, και βάσει αυτού να σχεδιάσουν την πειραματική διάταξη, είναι «Διήθηση του νερού σε συνθήκες μικροβαρύτητας». Οι μαθητές αξιολογήθηκαν στην επάρκεια της έρευνας του αντικειμένου, την περιγραφή και την υλοποιησιμότητα της ιδέας τους, καθώς και στον σχεδιασμό της πειραματικής διάταξης.

          Οι μαθητές συνεργάστηκαν απρόσκοπτα στο ερευνητικό – θεωρητικό κομμάτι του διαγωνισμού, αλλά και στο σχεδιαστικό, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη μελέτη για την διεξαγωγή πειράματος σε συνθήκες μικροβαρύτητας, υπό την καθοδήγηση του Φυσικού των Εκπαιδευτηρίων μας Χ. Αϊβαζόπουλο.

          Ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!