Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη βραβεύονται από το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών!

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη και οι 18 ερευνητές-μαθητές της Α’ Γυμνασίου, Αγγελίδου Α., Αρκούδης Δ., Βιλδέρη Θ., Γαλάνη Ε., Γκουλέτσα Μ., Δράκου Κ., Ιασωνίδου Β., Καβαλιέρου Α., Καρβουνίδου Μ., Κουράκη Α., Μισαηλίδου Α., Μιχαηλίδου Κ., Πατρίδου Ε., Ράπτη Δ., Σπυριδοπούλου Η., Τζίκα Α., Τουτουνζή Β. και Τσουμάνη Γ.  έλαβαν τιμητικό έπαινο από τον πρόεδρο του Ιδρύματος, κύριο Πασχαλίδη στα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώνεται από το Π.Ι.Π.Μ. και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (Ε.Κ.Β.Μ.Μ.), για τη δράση: «Ψηφιοποίηση Χειρογράφων, υλικά γραφής και το ταξίδι της επιβίωσης ενός αρχαίου χειρόγραφου, μέσω της τεχνολογίας, έως σήμερα», στο πλαίσιο της ιστορικής συνεργασίας των Εκπαιδευτηρίων μας με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών. Έπαινο έλαβε και το Σχολείο μας με εκπρόσωπο τη Θεολόγο, υπεύθυνη της δράσης και συνεργάτη του Ιδρύματος στα εκπαιδευτικά προγράμματα, κ. Τσιρέλη Ε.

Τα έργα των μαθητών μας επιλέχθηκαν να τοποθετηθούν στην πρωτότυπη φωτογραφική έκθεση: «Η φύση στην τέχνη. Το παράδειγμα ενός βυζαντινού χειρογράφου», στο πλαίσιο του έργου «ΜοΝa: Monuments in Nature: A Creative Co-existence στη Μονή Βλατάδων, η οποία θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου, στη Μονή Βλατάδων, στην οποία μπορείτε να θαυμάσετε το μοναδικό χειρόγραφο του Διοσκουρίδη αλλά και τα έργα των μαθητών μας, τα οποία θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! Τους αξίζει ένα υπέροχο καλοκαίρι για τη μεγάλη τους προσπάθεια και επιτυχία!

Δείτε περισσότερα στο αφιέρωμα: https://www.orthodoxianewsagency.gr/ieres-mones/moni-vlatadon-i-anadeiksi-enos-monadikou-xeirografou/?fbclid=IwAR0vUGHdGFonsJEBfQa8J19IbC3ecsqYKushCs_4rqfsOqdpLSfMELAVS-E