Πανελλήνιο Χρυσό Μετάλλιο για 2η χρονιά “Hellenic Young Naturalists’ Tournament 2021”.

 Το Χρυσό Μετάλλιο και το εισιτήριο για τον αντίστοιχο Διεθνή Διαγωνισμό ΙΥΝΤ 2021 έλαβε για 2η Συνεχή Χρονιά η πενταμελής ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη,  αποτελούμενη από τις Τερψιάδου Μ. (captain), Ράπτη Δ., Σπανού Β., Σταμούλη Κ., Τζίκα Α., στο «Hellenic Young Naturalists’  Tournament  2021», το οποίο διεξήχθη σε χώρους του Pinewood Θεσσαλονίκης.

Οι μαθήτριές μας βραβεύθηκαν για την έρευνα 17 θεμάτων Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας,  πάνω στα οποία εργάστηκαν πειραματικά και θεωρητικά με μέντορες τη Χημικό του Σχολείου μας  Ε. Παρισοπούλου και τον Φυσικό των Εκπαιδευτηρίων μας Χ. Αϊβαζόπουλο. Η προετοιμασία των μαθητών έγινε με την αρωγή των Εκπαιδευτικών Φυσικών Επιστημών του Σχολείου μας κατά την  περίοδο Νοεμβρίου 2020 - Ιουνίου 2021 τόσο διαδικτυακά, κατά την περίοδο του εγκλεισμού, όσο και διά ζώσης στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Σχολείου μας μετά την επιστροφή των μαθητών στο Σχολείο.

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός «Hellenic Young NaturalistsTournament 2021”  διοργανώνεται από την  Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ως πρόδρομος του διεθνούς «International Young NaturalistsTournament 2021”,  που θα πραγματοποιηθεί  στο Καζακστάν το Νοέμβριο του 2021. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες μαθητών ηλικίας 12-16 ετών , οι οποίοι  παρουσιάζουν και συζητούν τα πειράματα που εκτελούν, τα αποτελέσματα και το σύνολο της έρευνάς τους πάνω σε δεκαεπτά προβλήματα Φυσικών Επιστημών ενώ η παρουσίαση των παραπάνω πραγματοποιείται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Ευχόμαστε Επιτυχία  στις μαθήτριές μας και ένα ακόμη μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό !!!