Ο κόσμος χρειάζεται να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό!

Με αφορμή το Λογοτεχνικό βιβλίο που διαβάσαμε και μελετήσαμε στην τάξη: «Ο κόσμος χρειάζεται να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό», της ΤΖΟΑΝΑ ΓΚΕΪΝΣ, είχαμε τη χαρά, τα δύο τμήματα της Α΄ τάξης, να συναντηθούμε διαδικτυακά με τη μεταφράστρια του βιβλίου αλλά και συγγραφέα σπουδαίων παιδικών βιβλίων την κ. Μαρία Παπαγιάννη. Η ίδια έχει κερδίσει αρκετά βραβεία για το λογοτεχνικό της έργο, συμπεριλαμβανομένων του βραβείου IBBY Καλύτερου Παιδικού Βιβλίου και του Εθνικού Βραβείου Νεανικής Λογοτεχνίας.

Με το μαγικό της χαλί ταξίδεψε κα προσγειώθηκε στην τάξη μας, όπως η ίδια είπε, και συζητήσαμε για το βιβλίο που βοηθά το παιδί από την τρυφερή ηλικία να γνωρίσει και να αγαπήσει τον εαυτό του για όλα τα όμορφα, μοναδικά και μαγικά δώρα που έχει να προσφέρει στον κόσμο. Ένα βιβλίο που μιλάει για τη διαφορετικότητα, τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου, τη σημασία της συνεργασίας και τα όνειρα που η συγγραφέας προέτρεψε τα παιδιά να αγωνιστούν, για να τα πραγματοποιήσουν.

Οι μαθητές και μαθήτριες μας διαβάζοντας την ιστορία και ακούγοντας τη συγγραφέα να μας λέει κι άλλες ιστορίες, έμαθαν να αναγνωρίζουν και να αποδέχονται τα ξεχωριστά σημεία κάθε παιδιού, τη σημασία και τη χαρά της ομαδικής εργασίας καθώς και να αποδέχονται τις διαφορές. Όλα μπορούν να γίνουν, όταν μοιραζόμαστε τα ταλέντα και τις ικανότητές μας, όταν προσφέρουμε βοήθεια και φροντίζουμε ο ένας τον άλλον.

Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις στη συγγραφέα αλλά και να λύσουν οποιαδήποτε απορία τους. Η κουβέντα των παιδιών με τη συγγραφέα ήταν γεμάτη χαρά, διάθεση, φαντασία και αλληλεπίδραση.

Μια φανταστική περιπέτεια που μας διδάσκει ότι ο κόσμος μας χρειάζεται να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό.

Ελληνικα