Χάλκινο Μετάλλιο στην Εθνική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης»

Tο Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησε ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων μας Βαρσάμης – Κυρατλίδης Α. στην 38η Εθνική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (E.M.E.).

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία μετρώντας πάνω από 100 χρόνια ίδρυσης διοργανώνει κάθε έτος τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, οι οποίες οδηγούν τελικά στη συγκρότηση των Ελληνικών ομάδων που λαμβάνουν μέρος στους διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς. Ο σκοπός των διαγωνισμών αυτών είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στο πλαίσιο των καθιερωμένων διεθνών μαθηματικών διαγωνισμών. Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ, με τη σειρά τους ήταν και είναι συνοδοιπόροι και υποστηρικτές όλης αυτής της μακρόχρονης και αξιόλογης προσπάθειας.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον μαθητή μας Καλή και Λαμπρή Σταδιοδρομία στα επόμενα Μαθητικά και Μαθηματικά του χρόνια.

«Ο Αρχιμήδης θα παραμένει στη μνήμη των ανθρώπων, όταν ο Αισχύλος θα έχει ξεχαστεί, επειδή οι γλώσσες πεθαίνουν, ενώ οι ιδέες των μαθηματικών όχι.»                                                                                      G. H. Hardy