1η Πανελλήνια Θέση και εκπροσώπηση της Ελλάδας μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας!

Την 1η Θέση κατέλαβε η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, η οποία  θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Φλωρεντία, στo πλαίσιo του προγράμματος ScoopConSS.

Το πρόγραμμα ScoopConSS στην Ελλάδα υλοποιήθηκε από το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας,  με υπεύθυνους τον κύριο Χ. Νίστα και τον κύριο Σ. Μαγειρία, και στοχεύει στη δημιουργία μιας σύγχρονης πρακτικής για τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Ευρώπη, ενισχύοντας τη διδακτική τους πρακτική, χρησιμοποιώντας διαφορετικές επιχειρηματικές μεθόδους που βασίζονται στις αρχές της συνεργασίας, στην ανάπτυξη της ομαδικότητας, στη δημοκρατία, στην ισότητα και στην αλληλεγγύη.

Οι καθηγητές, αφού παρακολούθησαν επιμορφωτικά Webinars, έπρεπε να προχωρήσουν στη σύσταση ομάδων, οι οποίες με τη σειρά τους στη διάρκεια 9 μηνών απαιτούνταν να δημιουργήσουν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που να πληροί 13 διαφορετικά κριτήρια και μέχρι το τέλος Μαΐου όφειλαν να καταθέσουν άρτια επιχειρηματικά σχέδια.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου από τις 4μ.μ. έως τις 9μ.μ. οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Δ. Γιαννακουδάκη-Παπαδοπούλου, Ε. Δοβλέτογλου, Α. Δράκου, Α. Μαγκρίδης, Π. Νάκου και Κ. Σπανού διαγωνίστηκαν με την ΚοιΝΣεΠ « ΕΡΓΑΖΩΜΑΙ» ανάμεσα σε 10 ομάδες σχολείων από όλη την Ελλάδα. Συνοπτικά το Business plan που κατέθεσε η κοινωνική εικονική επιχείρηση είχε  ως στόχο την ολιστική προσέγγιση και άμεση αντιμετώπιση ενός διαχρονικού και μείζονος σημασίας κοινωνικού προβλήματος που αφορά τις κοινωνίες όλου του κόσμου και ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, αυτό της ΑΣΤΕΓΙΑΣ.

Η ΚοινΣΕπ «ΕΡΓΑΖΩΜΑΙ» προέβη στη σύλληψη και υλοποίηση μιας ιδιαίτερα καινοτόμου ιδέας, κατά την οποία οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, καταφέρανε να λειτουργήσουνε ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης και προσπαθήσανε να ενώσουνε πολλαπλές ομάδες (επενδυτών, εθελοντών, πελατών, μελών Δημοτικών Συμβουλίων κ.τ.λ.) με σκοπό τόσο την ασφαλή και μόνιμη στέγαση των αστέγων όσο και την επανακοινωνικοποίησή τους μέσα από ένα κύκλο ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, επαρκούς ικανοποίησης των βιολογικών τους αναγκών και φυσικά επαγγελματοποίησης.

Όπως είπαν οι κριτές του διαγωνισμού όλα τα επιχειρηματικά σχέδια ήταν ιδιαίτερα ποιοτικά και έτοιμα προς άμεση υλοποίηση, για μια ακόμη φορά  σύσσωμη η μαθητική κοινότητα είχε κάνει το θαύμα της.

Ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα, όπως αντίστροφα έγινε και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα μάτια των μαθητών μας ήταν καρφωμένα στην οθόνη, χειροκροτήσαμε τον τρίτο νικητή, μετά τον δεύτερο και περιμέναμε με αγωνία τον πρώτο.

«…και η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 στη Φλωρεντία της Ιταλίας είναι η…»

Μπράβο σας παιδιά μας, για ακόμη μια φορά μας συγκινήσατε, μας κάνατε περήφανους και μας θυμίσατε πως όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους το «ΕΡΓΑΖΩΜΑΙ» γίνεται « ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΩΜΑΙ» και νικάει…

Ελληνικα