1η Πανελλήνια Θέση και χρηματικό βραβείο 1.000 ΕΥΡΩ στον Διαγωνισμό «Η Καθαρή Ενέργεια στη Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» 2020-2021 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών!

Την 1η Πανελλήνια θέση και χρηματικό Βραβείο (1000 Ευρώ) κατέλαβαν οι μαθητές μας, Οικονόμου Σ. και Τάτσικας  Μ., με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του Σχολείου μας κ. Παπαδοπούλου Ε., στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Η Καθαρή Ενέργεια στη Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» 2020-2021, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών!

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το παγκόσμιο πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και η κινητοποίηση μέσω της ενεργούς ενασχόλησης τους με τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, δηλαδή με τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Για τον σκοπό αυτό τους ζητήθηκε να προτείνουν σχετικές ιδέες και αντίστοιχες τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογή στο σχολικό τους κτίριο. Οι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους στην Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και εξειδικευμένους σε θέματα ενέργειας Διδάκτορες.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη βράβευσή τους. Ευχόμαστε να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στη Φυσική και μέσα από αυτές, να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του σημαντικότερου ίσως προβλήματος της σύγχρονης κοινωνίας, την Κλιματική Αλλαγή.