Πανελλήνια Διάκριση για την ταινία των Εκπαιδευτηρίων μας: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι»!

Πανελλήνια Διάκριση  σημείωσε  η ταινία των Εκπαιδευτηρίων μας: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους. Οι μαθήτριές μας Μπεράτζε Α. και Ρίζου Α., με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του Σχολείου μας, Παπαδοπούλου Ε., δημιούργησαν τη δική τους ταινία με τίτλο: «Διλήμματα μνήμης και Λήθης», περνώντας το δικό τους μήνυμα: «Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία των Εβραϊκών σχολείων της Θεσσαλονίκης, αλλά και των Εβραίων μαθητών τους, που χάθηκαν τόσο άδικα. Ας μην τους ξεχάσουμε τουλάχιστον. Γιατί η μνήμη είναι αυτή που τελικά μπορεί να αποτρέψει μια καινούργια τραγωδία από τις πολλές που καταγράφονται στην ιστορία».

Το διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Ι.Ε.Π., και έχει ως Θεματικό πεδίο το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με ιδιαίτερη μνεία στους Έλληνες Εβραίους. Οι μαθητές μέσα από τα έργα τους καλούνται να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το θέμα, καθώς και να προβληματιστούν σχετικά με τη σημασία και την επικαιρότητά του στη σύγχρονη ζωή. Οι βραβευθείσες και διακριθείσες συμμετοχές θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων μας! Η συμμετοχή και η διάκρισή τους σ’ αυτό το διαγωνισμό, προσφέρει μια πολύτιμη εμπειρία και γνώση, που πρέπει να είναι οδηγός για να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος.