1η Πανελλήνια θέση στον 7ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό Πεζογραφίας.

Την 1η Πανελλήνια θέση Πεζογραφίας στον 7ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για εφήβους κατέλαβε ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων μας Μπουλούσης Θ.  με το διήγημά του «Ο Φιλικός».  

Η δημιουργική γραφή του μαθητή μας εμπνεύστηκε από τα ηρωικά κατορθώματα των αγωνιστών, του πρωτεργάτη και των μελών της Φιλικής Εταιρείας που με απαράμιλλο θάρρος και αυταπάρνηση αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία του έθνους μας. Παρουσιάζει το ύψος της ψυχής τους, την υπεροχή του πνεύματος και το μέγεθος της ηθικής τους ελευθερίας. Μιλά για μια αγιασμένη επανάσταση που πλάστηκε για ήρωες, υμνεί τη δόξα της θυσίας και αναζητά τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Πιστεύοντας στην αξία της δημιουργικής έκφρασης και στον λυτρωτικό ρόλο της λογοτεχνίας απέναντι στον ορθολογισμό της ζωής, τα Εκπαιδευτήρια  Φρυγανιώτη  υποκινούν  και ενθαρρύνουν κάθε προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών μας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να αποτυπώσουν με τον λόγο τους τις ενδόμυχες ευαισθησίες τους.

Συγχαίρουμε τον πολυτάλαντο μαθητή μας,  για άλλη μια φορά,

και του ευχόμαστε να συνεχίζει με έμπνευση και επιτυχία τη δημιουργική του πορεία!