«Θεολογία – Περιβάλλον – Πολιτισμός»

Μια εξαιρετική επιστημονική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 01 Ιουνίου 2021 με τίτλο: «ΘΕΟΛΟΓΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Στην Ημερίδα επιλέχθηκαν να μιλήσουν τέσσερις εκπαιδευτικοί από τις Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δ.Π.Ε. και Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής. Μεταξύ αυτών, η Θεολόγος του Σχολείου μας κα Ε. Τσιρέλη, η οποία παρουσίασε το έργο που εκπόνησαν οι μαθητές και συμμετέχοντες της δράσης "Ψηφιοποίηση Χειρογράφων. Το Ταξίδι της Γραφής", στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου μας  με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών. Όλη η σκληρή δουλειά των μαθητών Αγγελίδου Α., Αρκούδης Δ., Βιλδέρη Θ., Γαλάνη Ε., Γκουλέτσα Μ., Δράκου Κ., Ιασωνίδου Β., Καβαλιέρου Α., Καρβουνίδου Μ., Κουράκη Α., Μισαηλίδου Α., Μιχαηλίδου Κ., Πατρίδου Ε., Ράπτη Δ., Σπυριδοπούλου Η., Τζίκα Α., Τουτουνζή Β., Τσουμάνη Γ., που ερευνήσαν τα υλικά γραφής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, δημιούργησαν χειρόγραφα με μικρογραφίες και ψηφιοποίησαν έντυπο υλικό, προβλήθηκε και απέσπασε τις πιο ενθουσιώδεις κριτικές αλλά και μια μεγάλη πρόταση από του Υπ. Πολιτισμού -που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

 

Τα παιδιά μας παρακολούθησαν την ημερίδα και ήταν για αυτούς μια μοναδική εμπειρία. Η συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα τιμηθεί με έπαινο από το Πατριαρχικό Ίδρυμα. Η δράση συνεχίζεται με έκθεση των έργων των παιδιών, που θα ανακοινωθεί στα τέλη Ιουνίου αλλά και την επόμενη χρονιά, σε νέους πρωτότυπους άξονες!

Η επιστημονική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και συνεργαζόμενους Φορείς την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, το Πατριαρχικό ‘Ιδρυμα Πατερικών Μελετών, τη Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τις Δ.Π.Ε. και Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής και παιδαγωγικά υπεύθυνο τον κ. Πολύβιο Στράντζαλη (ΣΕΕ Θεολόγων). Μίλησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου, κ. Νικηφόρος, οι Δ/ντές Εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, και εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας.