Ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές του Δημοτικού

Τετάρτη 21/04/2021, Πέμπτη 22/04/2021, Παρασκευή 23/04/2021

Στα πλαίσια του προγράμματος  «ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ» (EPAS) οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, Μ. – Θ.Βασιλειάδου, Χ. Τσιάντας και Μ. Φλωρίδου, ως υποψήφιοι junior Ambassadors του σχολικού έτους 2020-2021, επισκέφτηκαν το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη όπου με την αμέριστη βοήθεια των δασκάλων συμμετείχαν στα ηλεκτρονικά μαθήματα των  τμημάτων  της Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού. Οι μαθητές των τάξεων Δ’, Ε΄, ΣΤ’ Δημοτικού παρακολουθήσαν τους μαθητές της α΄ Λυκείου οι οποίοι ως πραγματικοί πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου ενημέρωσαν την επόμενη γενιά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους θεσμούς και τις αξίες της.

Οι υποψήφιοι πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου, εμφορούμενοι από την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα της βιωματικής μάθησης, όχι μόνο από προσωπικές εμπειρίες αλλά και από έγκυρες επιστημονικές μελέτες, παρουσίασαν όλα τα ιστορικά-κοινωνικά αλλά και πολιτικά γεγονότα που αφορούσαν στην ΕΕ με εκπαιδευτική αρτιότητα. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ερωτήσεων που ετοίμασαν οι υποψήφιοι junior Ambassadors πρόσθεσαν μια ευχάριστη νότα που βοήθησε ακόμη περισσότερο την εξέλιξη της μαθησιακής διεργασίας μέσα σε μια φιλική ατμόσφαιρα.  

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων οι μαθητές του Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους υποψήφιους  junior Ambassadors και να θέσουν ερωτήματα που με χαρά απαντήθηκαν από τους junior Ambassadors. Με αυτό τον τρόπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση  έγινε «βίωμα» καθώς μεταφέρθηκαν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας    σημαντικά δεδομένα της ΕΕ, μετατρέποντας τη γνώση σε απόλαυση και παιχνίδι!!!