Ενημερωτικές Δράσεις σε μαθητές των τριών τάξεων Γυμνασίου

Τετάρτη 12/05/2021, Πέμπτη 13/05/2021

Στα πλαίσια του προγράμματος  «ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ» (EPAS) οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, Ε. Γιαλαμά, Γ. Καραθανάσης,   Ν. Κουταβά, Η. Πεχλιβανίδου, Ά. Σιώπη, Σ. Τσεβελέκος, Χ. Τσιάντας και  Κ. Χαλαμπάκη   ως υποψήφιοι juniorAmbassadors του σχολικού έτους 2020-2021, επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη  και ως πραγματικοί πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου ενημέρωσαν τους μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου  για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους θεσμούς και τις αξίες της.

Οι υποψήφιοι πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου, εμφορούμενοι από την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα της βιωματικής μάθησης, όχι μόνο από προσωπικές εμπειρίες αλλά και από έγκυρες επιστημονικές μελέτες, παρουσίασαν όλα τα ιστορικά-κοινωνικά αλλά και πολιτικά γεγονότα που αφορούσαν στην ΕΕ με εκπαιδευτική αρτιότητα. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ερωτήσεων που ετοίμασαν οι υποψήφιοι junior Ambassadors πρόσθεσαν μια ευχάριστη νότα που βοήθησε ακόμη περισσότερο την εξέλιξη της μαθησιακής διεργασίας μέσα σε μια φιλική ατμόσφαιρα.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων οι μαθητές του Γυμνασίου  είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους υποψήφιους junior Ambassadors και να θέσουν ερωτήματα που με χαρά απαντήθηκαν από τους  μαθητές πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου. Με αυτό τον τρόπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση  έγινε «βίωμα» καθώς μεταφέρθηκαν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας σημαντικά δεδομένα της ΕΕ, μετατρέποντας τη γνώση σε απόλαυση και παιχνίδι!!!