Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη προτείνουν στους μαθητές τους…

Το Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη διοργάνωσε Ημερίδα με τίτλο: «Συμβουλευτική - Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Τρόποι διαχείρισης άγχους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων», μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Microsoft Teams, και με στόχο την  ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου σχετικά με τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων αλλά και τις προωθούμενες αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν από το Yπουργείο Παιδείας και αφορούν τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

Στην έναρξη, η Ψυχολόγος των Εκπαιδευτηρίων μας κ.κ. Τ. Σαμαρά,  MSc Παιδική & Εφηβική Ψυχική Υγεία, ενημέρωσε τους μαθητές για τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στην ψυχοσύνθεση των μαθητών. Τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την οργάνωση της μελέτης, τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διαχειριστούν το άγχος που δημιουργούν οι απαιτήσεις των εξετάσεων.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τον κ.κ. Ν. Λύσσα και τον κ.κ. Θ. Τσιόγκα, Υπεύθυνοι  του Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων μας, σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των μορίων που θα συγκεντρώσουν από τις επιδόσεις τους στα Πανελλαδικά Εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και τον Ελάχιστο Βαθμό Εισαγωγής που θεσμοθετήθηκε φέτος από το Υπουργείο Παιδείας και επιφέρει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων φοιτητών.

Η Ημερίδα αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού του Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων μας στην προσπάθεια να ενημερώσουν τους μαθητές μας για τη μελλοντική τους πορεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων εξετάσεων, οι υπεύθυνοι του Γραφείου θα δώσουν εξατομικευμένα πολύτιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου στους μαθητές μας προκειμένου να επιλέξουν τη σχολή που θα φοιτήσουν με γνώμονα τις προσωπικές τους επιθυμίες, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, όπως αυτά προκύπτουν από τη διεξαγωγή του Άριστον test αλλά και τις συνθήκες στην αγορά εργασίας , μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και συνδράμει του μαθητές μας που είναι πλέον πετυχημένοι επαγγελματίες.