Πρώτη και με την υψηλότερη βαθμολογία η ομάδα Ρητορικών!!!

Την υψηλότερη βαθμολογία και την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα Ρητορικής του Λυκείου μας στους 5ους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές Βασιλειάδου Μ.-Θ., Ιασωνίδου Δ., Τόττα Α.-Μ., Τσιάντας Χ. και Φλωρίδου Μ., υπό την καθοδήγηση της Φιλολόγου του Σχολείου μας, κ.κ. Ε. Καρατζιούλα, απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν.

Οι αγώνες αυτοί είναι πλέον θεσμός για τα Εκπαιδευτήρια ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ, αφού αποτελούν τη συνέχεια παλαιότερων επιτυχημένων διοργανώσεων. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του 2ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας υπό την εποπτεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/βάθιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη που αποτελούν επί σειρά ετών ιδρυτικό μέλος της οργανωτικής επιτροπής μαζί με το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το 1ο ΓΕ.Λ. Συκεών και το ΓΕ.Λ. Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου.

Δείτε Περισσότερα

Η διοργάνωση των Αγώνων κρίνεται σημαντική, λόγω της προστιθέμενης διδακτικής και παιδαγωγικής αξίας όπως:

  • στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών και μαθητριών
  • στην αξιοποίηση γνώσεων από μαθήματα ανθρωπιστικών σπουδών και στον εμπλουτισμό τους
  • στην άσκηση των μαθητών και μαθητριών στον προσχεδιασμένο προφορικό λόγο και στην αναβάθμιση της ετοιμότητάς τους στην παραγωγή προφορικού λόγου, που συνιστά μία από τις βασικές μακροδεξιότητες λόγου
  • στην ανάπτυξη δεξιοτήτων συνεργασίας στο πλαίσιο ομάδας
  • στην ενθάρρυνση της διασχολικής άμιλλας
  • στην ανάδειξη του λόγου και αντιλόγου, βάσει επιχειρημάτων, ως θεμελιώδους συστατικού του εποικοδομητικού δημοκρατικού διαλόγου
  • στην εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με τις αξίες, τις αρχές και τους κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου
  • στην ενθάρρυνση των μαθητών και μαθητριών να προβληματιστούν σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και να τοποθετηθούν νηφάλια σε διλημματικές καταστάσεις
  • στη συγκρότηση των μαθητών και μαθητριών ως συνειδητοποιημένων και δυναμικών δημοκρατικών πολιτών
  • μέσω της διαδικτυακής διεξαγωγής των Αγώνων, στην άσκηση των μαθητών και μαθητριών σε σκληρές/κάθετες και ήπιες ψηφιακές δεξιότητες.

Συμπερασματικά, τα μαθησιακά και παιδαγωγικά οφέλη των Αγώνων Επιχειρηματολογίας ως διδακτικής και διαγωνιστικής πρακτικής υπηρετούν την πεμπτουσία του Δημοκρατικού Σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Ρητορικής των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη έχει συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις εδώ και δεκατρία χρόνια της λειτουργίας του και πολλοί μαθητές του σχολείου μας έχουν λάβει σημαντικές Πανελλαδικές διακρίσεις. Αυτό αποτελεί και αδιάψευστο στοιχείο για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της άοκνης προσπάθειας των εκπαιδευτικών των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και καλή πρόοδο στους μαθητές μας!!!