Συναντώντας τη συγγραφέα του βιβλίου «Το άτακτο βιβλίο για τους καλούς τρόπους»!

Oι μαθητές της Β΄ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν τη χαρά και την τιμή να γνωρίσουν την αξιοθαύμαστη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Ράνια Μπουμπουρή και να συνομιλήσουν μαζί της.

Η συγγραφέας παρουσίασε στα παιδιά το υπέροχο λογοτεχνικό της δημιούργημα: «Το άτακτο βιβλίο για τους καλούς τρόπους» … γιατί οι καλοί τρόποι ομορφαίνουν τη ζωή μας!

Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν γνώριμο στα παιδιά μας , μια και είχε δοθεί για ανάγνωση, στο πλαίσιο της καλλιέργειας της Φιλαναγνωσίας , από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Μέσα από πέντε τρυφερά παραμύθια και πέντε πρωτότυπα ποιήματα τα παιδάκια μας έμαθαν την τεράστια αξία του να έχει κάποιος καλούς τρόπους και πώς ομορφαίνει τη ζωή μας η ευγένεια, η καλοσύνη , η ειλικρίνεια…

Τα παιδιά ψήφισαν το αγαπημένο τους παραμύθι από το βιβλίο που διάβασαν, ακολούθησε η ανάγνωσή του,  έπλασαν με τον νου τους εικόνες και σκηνές, φαντάστηκαν πιθανά άλλα σενάρια εξερευνώντας διαφορετικές εκδοχές του ίδιου θέματος, και προβληματίστηκαν,  γεγονός  που οδήγησε στην αποδοχή ή στην  απόρριψη του ήρωα!

Ακολούθησε διάλογος, όπου τα παιδιά έκαναν αρκετές ερωτήσεις στη συγγραφέα, η οποία τις άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον και απάντησε με χαρά σε όλες.

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα που θα θυμόμαστε πάντα. Ακόμη και μέσα από τις ιδιαίτερες αυτές διαδικτυακές συναντήσεις, η επαφή με τη συγγραφέα ήταν ευχάριστη και μας πρόσφερε ακόμη ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των Βιβλίων.

Συγχαρητήρια θερμά στη συγγραφέα κ. Ράνια Μπουμπουρή για την υπέροχη και «ζεστή» παρουσία της στην τάξη μας!

Ελληνικα