13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2021

13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής και το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων μας δίνει και πάλι ένα ηχηρό παρόν. Η απόσταση δε στάθηκε ικανή να εμποδίσει τη συμμετοχή μας στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Εξ΄ αποστάσεως εργάστηκαν και συνεργάστηκαν και οι μαθητές των τμημάτων της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, προκειμένου να εκπονήσουν τις εργασίες τους και το κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία. Αφορμή και θέμα των εργασιών αποτέλεσε η λαμπρή επέτειος των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης πορεύθηκαν συνεργατικά ¨Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της Ελληνικής Επανάστασης¨ έχοντας ως όπλο τους το πρόγραμμα Genially, το οποίο τους βοήθησε να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και αν γνωρίσουν σημαντικά γεγονότα που συνέβαλαν στην Εθνική Παλιγγενεσία.

Οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης επέλεξαν τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch και έχοντας ήδη εμβαθύνει όχι μόνο στις καθοριστικές μάχες του Αγώνα, αλλά και στην πολιτική οργάνωση του θέλησαν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους με παιγνιώδη τρόπο μέσα στην εργασία τους “1821: Τέσσερα ψηφία ξεσηκώνονται για να προγραμματίσουν την Επανάσταση”.

Τόσο η αρτιότητα των εργασιών, όσο και η εξαιρετική παρουσίαση από τους μαθητές του σχολείου μας, απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις ως προς την εξοικείωση των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη με την Τεχνολογία, ήδη από την πρώτη σχολική βαθμίδα.